Se cere limitarea numărului de cărucioare sau coșuri din magazine!

În contextul prelungirii stării de urgență, DSVSA Argeș efectuează controale la unitățile de tip hipermarket/supermarket de pe raza judetului Argeș atât în cursul zilelor lucrătoare precum și în zilele de weekend.

CITEȘTE ȘI ... (video) Haos la Permise Pitești. Au intervenit jandarmii


Astfel, se fac următoarele recomandări:

-    Limitarea accesului clientilor in unitate incat sa se evite supraaglomerarea in spatiile de comercializare prin afisarea numarului maxim de clienti ce pot fi admisi in unitate si monitorizarea numarului acestora fie prin sistem electronic, fie prin limitarea numarului de carucioare/cosuri cu 20% mai putin fata de numarul maxim de persoane admise ;
-     Monitorizarea temperaturii clientilor si impunerea purtarea mastii;
-    Reinnoirea marcajelor la intrarea/iesirea din unitate si in incinta unitatii ( inclusiv la casele de marcat) care delimiteaza distantarea de minim 1,5m precum si traseele de urmat;
-    Recomandam deschiderea caselor de marcat atat cat sa se evite aglomeratia in zona acestora precum si inchiderea alternativa  a caselor care sunt separate doar printr-un mijloc ce nu permite distantarea sociala impusa;
-    Carucioarele si cosurile pentru clienti vor fi dezinfectate dupa fiecare utilizare si vor fi marcate pentru a se instiinta efectuarea actiunilor de dezinfectie;
-    Atentionarea periodica a  clientilor prin sistem audio-video privind masurile care se impun pentru prevenirea respandirii virusului Sars- Cov2 ( manipularea produselor alimentare);
-    Delimitarea sectoarelor de comercializare produse proaspete refrigerate neambalate evitandu-se contactul direct cu consumatorii finali;
-    Unitatile care au prevazut sector gastro vor livra produsele numai sub forma ambalata pentru consum la domiciliu evitandu-se consumul acestora in incinta unitatilor;
-    Asigurarea  permanenta a dezinfectantilor avizati pentru clienti la intrarile/iesirile din unitate  si la nivelul caselor de marcat;
-    Achitarea pe cat posibil a contravalorii produselor cumparate prin intermediul cardului bancar;
-    Asigurarea pentru personalul propriu a echipamentului complet de protectie ( masca , manusi, ecran de protectie etc,) , efectuarea triajului epidemiologic la fiecare intrare in schimb si asigurarea facilitatilor de igiena atat pentru personal cat si pentru spatii si utilitati;
-    Dezinfectarea periodica a suprafetelor/vitrinelor frigorifice care vin in contact direct cu consumatorii finali.