Programul Start-Up Nation: Pe 15 iulie va fi publicată lista finală a beneficiarilor

Luni, 15 iulie, va fi publicată lista beneficiarilor finali ai programului Start-Up Nation, după ce în această săptămână se vor rezolva toate contenstațiile.

Ştefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că  antreprenorii care s-au înscris în această ediţie a programului au posibilitatea de a cere avans, pentru care există sume suficiente la buget.

"Avem nevoie de credite bugetare în cazul în care se doreşte acest avans. Deci aceşti bani sunt la buget astăzi. Experienţa însă ne arată un lucru: majoritatea 90% din cei din 2017, au mers pe credit liber, iar ofertele băncilor partenere sunt foarte tentante", a spus Ștefan Oprea.

În programul Start-up Nation 2018 au fost înscrise 33.514 de proiecte de afaceri.

De prevederile Programului Start-Up Nation pot beneficia societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.