Performanță fantastică pentru Dacia!

În luna ianuarie, Dacia a reușit o performanță fantastică! Astfel, după succesul uriaș pe care l-au avut cu ediția de lansare a noului model Dacia Duster, gigantul auto a cucerit piața unei importante țări din Uniunea Europeană într-o singură lună.

Este vorba despre Franța, acolo unde înmatriculările de autoturisme Dacia noi au înregistrat în ianuarie o creştere de 14,3% în ritm anual, la 9.888 unităţi, în timp ce Ford şi grupul Volkswagen au raportat un declin de 2,6%, respectiv 14,3%.

Franţa rămâne a treia mare piaţă auto din Uniunea Europeană (UE), în urma Germaniei şi Marii Britanii, dar înaintea Italiei şi Spaniei.

Anul trecut, vânzările pe piaţa auto franceză au crescut cu 4,74%, la 2,11 milioane de vehicule, datorită îmbunătăţirii perspectivei economice şi a noilor modele lansate. A fost al treilea an consecutiv în care s-a înregistrat o creştere solidă a înmatriculărilor de autoturisme noi pe piaţa auto franceză, după un avans de 5,1% în 2016 şi de 6,8% în 2015.

Grupul Renault a raportat o creştere a livrărilor de 3,1% în 2017, în timp ce brandul Dacia a înregistrat, anul trecut, un avans al vânzărilor de 6,6%.