N. Pavelescu (PSD): Lipsa totală de suport pentru economie a dus deficitul comercial la cote fără precedent! |Sursata.ro

N. Pavelescu (PSD): Lipsa totală de suport pentru economie a dus deficitul comercial la cote fără precedent! |Sursata.ro

Nicolae Pavelescu, deputat PSD Argeș, fost lider al sindicatului Dacia a criticat astăzi in termeni duri politicile economice adoptate de guvernul liberal condus de Florin Cîțu, cu refrire directă la deficitul comercial anunțat de INS pentru primele cinci luni ale anului 2021. Conform parlamentarului argeșean, acest tip de politică economică afectează semnificativ sfera IMM-urilor și e de natură să pună în pericol  locurile de muncă din zeci de mii de societăți comerciale românești.

"Politicile iresponsabile promovate de Guvernul Austerității și lipsa totală de suport pentru economie au dus deficitul comercial al României la cote fără precedent! Potrivit Institutului Național de Statistică, România a înregistrat un deficit comercial de peste 8,836 miliarde de euro în primele cinci luni ale acestui an, mai mare cu 20% (+ 1,477 mld euro) faţă de anul trecut.

Guvernul Cîțu nu a luat nicio măsură pentru a sprijini capitalul autohton. Din contră! A stopat toate programele demarate de PSD pentru IMM-uri! În plus, a încurajat exportul de materie primă ieftină și importul de produse finite, în special în domeniul alimentar.

Politicile economice promovate de premierul PNL accelerează dispariția firmelor românești și a locurilor de muncă din România. Elocvent este faptul că numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 49,84% în primele cinci luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut." se arată în comunicatul de presă transmis de către deputatul PSD Arges.