Guvernul ar putea renunța la majorarea salariului pentru cei cu 15 ani vechime

Guvernul ar putea renunţa la majorarea salariului minim pentru angajaţii care au 15 ani vechime, au declarat surse politice pentru Mediafax. Modificarea urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit unor surse politice, aşa cum s-a discutat în ultimele luni, Guvernul are în vedere majorarea venitului minim doar pentru cei cu studii superioare.

Se ia în considerare scoaterea din hotărâre a majorării salariale pentru cei cu 15 ani vechime tocmai pentru ca măsura să nu nască reacţii negative din partea angajatorilor faţă de cei care ating acest prag.

Ministrul Muncii, Marius Budăi declara luni, că anticipează că salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, iar proiectul va fi aprobat la finele acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern.

Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună. În plus, era adus în discuţie ca angajaţii cu studii superioare şi cu minimum 15 ani vechime să aibă un nivel de 2.350 de lei pe lună.