Firmele din Argeș recrutează masiv muncitori asiatici: Sunt mai disciplinaţi şi mai dornici de muncă!

Firmele din Argeș recrutează masiv muncitori asiatici: Sunt mai disciplinaţi şi mai dornici de muncă!

Criza forţei de muncă din toate domeniile de activitate, de la servicii până la producţie, îi  determină pe numeroşi angajatori să caute soluţii pentru a nu îşi bloca activitatea. Astfel, au ajuns să îşi aducă personal de peste mări şi ţări, care se dovedeşte a fi şi disciplinat, şi bine pregătit. Experienţa de lucru cu oameni din spaţiul noneuropean este una pozitivă, după cum ne-au declarat cei care îi au deja sub contract şi au de gând să suplimenteze numărul acestora.

Energomontaj Grup a angajat 12 vietnamezi şi mai doreşte 20

În luna aprilie, compania Energomontaj Grup din Piteşti, a cărei activitate principală este axată pe realizarea lucrărilor de construcţii civile şi industriale, a angajat 12 persoane din Vietnam. În cele câteva luni petrecute în halele de producţie, în care noii salariaţi lucrează la construcţii metalice, managerul general al Energomontaj Grup, Marian Frâncu, şi-a creat o impresie foarte bună despre băieţii veniţi tocmai din Vietnam, atât de bună, încât intenţionează să mai aducă încă 20. „Sunt foarte disciplinaţi şi dornici de muncă, te bazezi pe ei şi ai toată încrederea că execută lucrările care le sunt cerute. Sunt aici de la prima oră şi ar sta şi noaptea să muncească. Chiar au cultul muncii!”, ne-a explicat managerul Marian Frâncu. Cei 12 angajaţi au urmat cursuri de specialitate în Vietnam, fiind calificaţi pentru meseria de lăcătuş şi sudor. Ei au fost selectaţi chiar de către unul dintre directorii societăţii, care s-a deplasat în Vietnam pentru a îi cunoaşte pe candidaţi şi a îi evalua, în funcţie de necesităţile implicate de departamentul de construcţii metalice al companiei. Salariul pe care îl primesc aici este de 6-7 ori mai mare decât la ei în ţară, au asigurate cazarea şi masa, iar mare parte din venituri o trimit la familiile lăsate acasă. După cum ne-a explicat managerul Marian Frâncu, s-a ajuns la recrutarea de personal din Vietnam, după ce l-a întâlnit pe ambasadorul acestei ţări la un eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş. Atunci a apărut posibilitatea angajării de personal calificat din Vietnam, iar în decurs de câteva luni ideea a fost pusă în practică şi se vede că a fost una bună. Cei 12 vietnamezi sunt contractaţi pentru o perioadă de 2 ani.

Constructorul Star Trading aşteaptă 50 de angajaţi din India

Un alt constructor care a apelat la aceeaşi soluţie este managerul general al firmei Silver Trading, Victor Marinescu. Societatea sa este implicată în proiecte mari de infrastructură rutieră şi construcţii şi are nevoie permanentă de muncitori. Acum aşteaptă să îi vină 50 de noi angajaţi tocmai din India. De ce a ajuns la această soluţi? „Ce era să fac?! Să muncesc singur pe şantier?!”, ne-a declarat managerul Victor Marinescu. Acesta a adăugat că, după ce că nu sunt oameni calificaţi, cei care vin sunt neserioşi şi emit foarte multe pretenţii. „Dacă pui în balanţă productivitatea cu salariul, ieşi pe minus”, a mai explicat acesta. Personalul din India a fost selectat de către un angajat al firmei Star Trading. „Am recrutat oameni cu experienţă care au lucrat în construcţii în Dubai sau Qatar şi care sunt calificaţi, urmând şcoli de specialitate. Dacă sunt mulţumit, o să mai aduc şi pe alţii, probabil tot din India, pentru că am avut referinţe bune în ceea ce îi priveşte pe muncitorii din această ţară. Cu cei 50, am un contract pe 2 ani.”, a încheiat Victor Marinescu.

Gora Art Mobila a apelat la personal calificat din Nepal

Diana Pînzari, fondatoarea companiei care produce mobilier la comandă, Gora Art Mobila, are în spaţiul său de producţie 3 salariaţi aduşi tocmai din Nepal. Aceştia sunt calificaţi, în baza cursurilor urmate în ţara natrală, şi au fost recrutaţi prin intermediul societăţii Workpower SRL, care i-a găsit personal adecvat şi pregătit pentru acest segment de producţie. „Am căutat oameni din spaţiul non-european pentru că la noi nu este personal competent pentru acest domeniu de activitate şi aveam nevoie de angajaţi ca să supravieţuim. Din păcate, la noi, nu mai găsim nici persoanl calificat, nici oameni serioşi, care să îşi respecte atribuţiile şi să îşi îndeplinească sarcinile. În colaborarea cu noii angajaţi din Nepal am constatat că aceştia au un cult al muncii şi sunt dedicaţi meseriei lor. Şi da, am de gând să mai angajez personal din Nepal sau alte ţări, tot prin colaborare cu firma Workpower SRL.”, ne-a declarat Diana Pînzari. Astfel, în timp ce românii bine pregătiţi de la noi iau drumul străinătăţii, ţara noastră a devenit atractivă, din punct de vedere al angajatorilor, pentru cei din spaţiul noneuropean.