Fabrica de aspiratoare de la Curtea de Argeş se extinde în Militari Shopping | Sursa Ta

Grupul german Kärcher va extinde fabrica de aspiratoare pe care o deţine la Curtea de Argeş în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro. De asemenea, compania a deschis cea de-a șaptea reprezentanță din țară, în Militari Shopping din București.

Aceasta este cea de-a doua etapă de dezvoltare a fabricii care la finalizare va avea o suprafaţă totală de 43.000 mp. În total, terenul pe care îl deţine compania la Curtea de Argeş are 130.000 mp. De asemenea, numărul angajaţilor se va dubla la 1.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI ... 9 lucruri pe care angajatorul NU te poate obliga să le faci

Unitatea de producţie a fost inaugurată în 2016, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Pentru cea de-a doua etapă de dezvoltare compania a primit un ajutor de stat.

„Urmează partea a doua de dezvoltare a fabricii din Argeş care se va finaliza în 2022. Tot atunci vom ajunge la 1.000 de angajaţi, practic o dublare a numărului acestora. Vom produce din ce în ce mai mult în România. Nivelul actual de producţie este de 4 milioane de produse”, a declarat într-o conferinţă de presă Lilia Sedlar, reprezentant Karcher.

În noua reprezentanţă din Bucureşti, care a necesitat o investiţie de aproximativ 80.000 de euro, vor fi listate peste 500 de produse atât pentru uz casnic cât și profesionale.

“Această investiție este parte din planul nostru de creștere accelerată care vizează o dublare a cifrei de afaceri în următorii cinci ani. Deși produsele Kärcher au acoperire națională prin marile rețele de retail și prin rețeaua de dealeri autorizați, Kärcher Centers oferă în plus clienților experiența 360 de grade a universului Kärcher, prezentând peste 500 de articole și asigurând consultanță tehnică în probleme de curățare din orice domeniu, consiliere personală în decizia de cumpărare, demonstrații de produs, servicii de închirirere aparate și extragaranție”, a declarat Monica Iavorschi.

În ultimii cinci ani, business-ul Kärcher România s-a dublat, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 23 milioane de euro, în creștere de 17% față de anul anterior. Pentru următorii ani, compania îşi propune dublarea cifrei de afaceri.

CITEȘTE ȘI  ... Vaccin = o carte gratuită de la Diverta! Oferta valabilă până duminică

Kärcher este prezent în România din 2008, are aproximativ 100 angajaţi, 7 reprezentanțe Karcher Center, o rețea
națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați.


Sursa: economica.net