Directorul general al Dacia: „Este mai greu să angajezi în România decât în Franța”

În ultimii ani, piaţa forţei de muncă din judeţul nostru a devenit extrem de ofertantă datorită numeroaselor unităţi de producţie, dar și de servicii care s-au deschis. Cum era de așteptat, cele mai multe dintre fabricile apărute în ultimii ani în peisajul economic argeșean au ca profil producţia de componente auto, iar afacerile merg destul de bine.

Totuși angajatorii au ajuns să se confrunte cu o problemă extrem de spinoasă, și anume lipsa forţei de muncă. Posturi sunt cu duiumul, însă doritori nu prea, pe de o parte pentru că acest sector de activitate deja a absorbit o mare parte din persoanele dispuse să presteze astfel de activităţi, pe de altă parte, pentru că în continuare foarte mulţi argeșeni preferă să lucreze în afara graniţelor ţării pe bani mai frumoși. În plus, mai există și acea categorie de persoane care fentează legea, stând la mila statului pentru ajutoarele sociale. Lipsa forţei de muncă a ajuns la un nivel de alertă care este demonstrat și de faptul că însăși uzina Dacia, unde salariile sunt decente faţă de ce oferă alţi angajatori, a ajuns să se confrunte cu această problemă.

Situaţia este confirmată chiar de către Christophe Dridi, directorul general al grupului Dacia Renault, care spune că producătorul de autovehicule vrea să angajeze până la 350 de persoane în zone precum Engineering, IT-Digital, Supply Chain, Purchasing, Quality, Finance, Marketing, Shared Services, dar întâmpină mari  dificultăţi în găsirea de noi salariaţi.

„Este mai greu să angajezi în România decât în Franţa. Mulţi oameni pleacă din ţară și trebuie să ne uităm la rata șomajului de aici și la cea de acolo. Și noi trebuie să-i convingem să rămână aici sau chiar să se întoarcă. Avem ingineri care s-au întors din Franţa sau Germania. Nouă ne place acest profil, al oamenilor care revin în România“, a declarat săptămâna trecută pentru ZF Christophe Dridi, directorul general al Dacia, în contextul inaugurării noului sediu al Renault din București.

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta