Asociația HoReCa Argeș îi reunește sub o voce comună pe patronii din domeniu

De la debutul pandemiei, segmentul HoReCa a fost îngenuncheat! Închis, apoi redeschis la o capacitate minimă, cu reguli speciale, cu controale și amenzi, patronii din acest segment au făcut numeroase eforturi să reziste, să își păstreze angajații și să ofere siguranță clienților. Ruxandra Stoica, unul dintre fondatorii Club Hush, Marco Cremeria și Green Pub, a fost cea care a luat atitudine în repetate rânduri, însă a conștientizat că „unde-s mulți puterea crește”, așa că, alături de alți colegi de suferință, a pus bazele Asociației HoReCa Argeș, invitând cât mai mulți patroni din acest domeniu să li se alăture pentru a își susține și a își cere drepturile în fața autorităților. Asociația a aderat și la Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

 

 

 Patronii din HoReCa - invitați să își unească forțele în cadrul unei asociații de profil

 

„Am înființat Asociația HoReCa Argeș cu scopul de a reuni oamenii din toate domeniile din HoReCa. Aceste vremuri grele ne-au arătat că avem nevoie de unitate. Demersul nostru vine după o lungă perioada în care am fost și suntem singurii jucători din piață restricționați în mod constant, fără să avem vreun cuvânt de spus.
Ne propunem să ne reunim și să venim cu soluții concrete și cu variante viabile pentru ca domeniul nostru să se rupă de incidența virusului pe zone și să beneficiem de facilități fiscale pentru perioadele de restricție. De asemenea, obiectivul nostru este de a găsi căi de dialog cu instituțiile care ne verifică, să ne respectăm și împreună să găsim modalități de colaborare, astfel încât eforturile noastre să nu fie în zadar.
 În acest moment, doar HoReCa suferă și asistăm la mase de oameni în hypermarketuri, galerii de magazine, malluri, parcuri, străzi pietonale. Oameni care nu respectă distanțarea sau masca. Suntem după un an de la începutul pandemiei și lucrăm practic cu aceleași restricții în industria ospitalității, deși termenii de azi sunt foarte diferiți de anul trecut.
Îi invităm pe toți oamenii din HoReCa (baruri, cafenele, cluburi, restaurante, fast food, cofetării, hoteluri, pensiuni, săli de evenimente, locuri de joacă, organizatori de evenimente, florării, fotografi, artiști etc.) să ni se alăture și să găsim variante concrete pentru domeniul nostru.
Ne puteți contacta pe adresa de email greenpubmioveni@gmail.com sau la tel 0751 789 789.”, ne-a declarat Ruxandra Stoica. 
În susținerea demersurilor, aceasta a subliniat faptul că, de la redeschiderea rerstaurantelor în interior, s-a putut observa că nu aici sunt sursele de infectare. „Deși am prins sărbătorile, când a fost aglomerație, rata infectărilor nu a crescut, ceea ce a demonstrat că nu HoReCa este vinovată pentru răspândirea virusului. Noi respectăm regulile și am luat toate măsurile pentru a oferi siguranță, iar din acest motiv trebuie să ni se asculte solicitările.”, a mai adăugat Ruxandra Stoica. 

 

Primele solicitări ale Asociației HoReCa Argeș:

„Lucrăm la un memoriu pe care îl vom prezenta guvernului în care cerem deconectarea HoReCa de la incidență, măsuri concrete pentru repornirea industriei, măsuri fiscale pentru impozite și un plan pentru salarizarea oamenilor din domeniu.”

 

Preluat: saptamanalul ancheta