Apartamente de 10.000 de euro - scoase la licitaţie în Piteşti

În urmă cu vreo zece ani, pe când apăruse moda mansardării blocurilor, Eurossib Construct SRL, o firmă din Sibiu al cărei patron era primarul comunei vâlcene Boişoara, conservatorul Nicolae Gheorghe, s-a apucat să construiască apartamente pe acoperişurile unor imobile din diverse oraşe ale ţării.

La Piteşti, astfel de locuinţe aveau să fie construite relativ repede peste ultimul nivel al blocului P 17 din cartierul Eremia Grigorescu, iar doritorii care visau la o locuinţă ieftină au şi achitat banii. Numai că toată afacerea s-a dovedit o mare ţeapă, pentru că în final cei care au plătit integral sau sub formă de avans locuinţe la mansardă nu au primit nici până în ziua de azi apartamentul mult visat şi au rămas şi fără bani. Povestea s-a repetat şi la Sibiu, acolo unde aceeaşi firmă a fost acuzată că ar fi înşelat şi alţi cumpărători. Suspectat de evaziune fiscală, fostul primar vâlcean s-a ales între timp cu câteva dosare şi la DNA.

Între timp,  firma  Eurossib Construct SRL a ajuns în situaţia de a fi executată silit, zilele trecute lichidatorul judiciar scoţând la vânzare cele 8 apartamente  situate în Eremia Grigorescu. Preţul de pornire pentru fiecare  dintre acestea este 10.000 euro plus TVA. 

Potrivit anunţului de vânzare, apartamentele nu au executate finisaje interioare şi exterioare şi nici instalaţiile. Pentru valorificarea acestora, lichidatorul judiciar va susţine o licitaţie publică pe 8 noiembrie, la ora 12, la sediul său din Sibiu, str. Nicolae Iorga, nr. 11, etaj 1. Aceasta este a patra tentativă de vânzare a apartamentelor, după ce din iunie şi până în septembrie nu a vrut nimeni să le cumpere la preţuri între 12.500 şi 11.250 euro plus TVA bucata.

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta