69 de agenţii de turism din judeţ sunt autorizate de minister să vândă vacanţe

Deşi mai sunt câteva luni până la startul sezonului estival, ne aflăm în plină perioadă de planificare a concediilor, agenţiile de turism fiind mult mai solicitate decât în alte perioade ale anului. Cu atât mai mult, cu cât mai sunt câteva săptămâni în care mai puteţi achiziţiona pachete turistice în regim de early booking. Mai mult, în perioada următoare, se aşteaptă distribuirea mult aşteptatelor vouchere de vacanţă, cu ajutorul cărora zeci de mii de argeşeni îşi vor putea plăti concediile, cu condiţia ca acestea să fie în unităţi de cazare din ţară.
Având în vedere experienţele nefericite din anii trecuţi cărora le-au căzut victime mulţi argeşeni rămaşi cu buzele umflate din cauza faptului că agenţiile de turism de la care şi-au cumpărat vacanţele fie aveau probleme grave de ordin financiar, fie în ceea ce priveşte autorizaţiile şi licenţele de funcţionare, este bine ca înainte de a bate palma cu o astfel de firmă să verificaţi dacă aceasta funcţionează legal şi dacă are poliţă de asigurare valabilă.  De ce este important acest lucru? Pentru că, în cazul în care agenţia îşi închide porţile peste noapte - aşa cum nu de puţine ori s-a întâmplat - să aveţi măcar posibilitatea să vă recuperaţi banii, dacă vacanţele tot le rataţi. 
Lista completă cu operatorii licenţiaţi de Ministerul Turismului cuprinde 69 de agenţii de turism din judeţul Argeş, care au poliţe de asigurare valabile. Această listă este actualizată periodic, cea mai nouă variantă datând din 23 februarie 2018 şi pe care v-o prezentăm şi noi alăturat. Dacă vreţi să fiţi siguri de seriozitatea agenţiei de turism, este bine să căutaţi opinii ale altor clienţi şi pe internet, încercând totuşi să faceţi distincţia între turiştii veşnic nemulţumiţi şi cei care într-adevăr semnalează probleme reale.