Ecograf de 10.000 euro, cumpărat din donaţii, pentru graviduţele cu venituri mici

Dacă în cursul anului trecut aţi redirecţionat prin formularul 230, din impozitul pe venit, către asociaţia „Şi eu am dreptul să fiu părinte!”, acum puteţi afla şi cum s-au folosit sumele strânse din donaţii. Aşa cum era de aşteptat, acestea au fost utilizate pentru echipamente medicale, care să permită voluntarilor din cadrul asociaţiei, să facă şi mai multe fapte bune pentru graviduţe sau femei care îşi doresc să devină mame.

„Suntem bucuroși să anunțăm achiziţionarea unui ecograf portabil cu două sonde (transvaginală și abdominală) din banii primiți din donațiile dv. - fie direct în cont, fie prin formularul 230 prin care ați redirecţionat 2%. Valoarea totală a achiziției este 10.000 de euro! Firma Ultrasound de la care am achiziţionat ecograful, ne-a făcut cadou stativul și geanta pentru transport! Reamintim faptul că asociația nu are angajați, toți membrii fondatori făcând voluntariat, toți banii pe care îi avem din donațiile dv. merg în proiectele noaste: # infertilitate; # oncofertilitate; # caravana pentru gravide.  Mulţumim tuturor celor care au donat către Asociația noastră!” 

Asociația “Și eu am dreptul să fiu părinte" este fondată de către dr. Marilena Băluţă, medicul primar obstretică – ginecologie, specialist embriolog, care oferă consultaţii şi în cadrul clinicii din Bradu, Hera`s Med. „Şi eu am dreptul să fiu părinte!” este o asociație non-guvernamentală și apolitică ce are ca obiect de activitate sănătatea mamei și copilului și care își propune să ofere servicii medicale de specialitate acelei categorii de populație care, din motive financiare, nu le poate accesa, deoarece nu sunt incluse în pachetul de asigurări decontate de către CAS. 

 


Obiective specifice:


• monitorizarea sarcinilor normale sau cu risc obstetrical
• consultatii gratuite pentru infertilitate cuplurilor cu venituri mici, sub 4.000 RON
• Consultații de obstetrică-ginecologie persoanelor fără venituri
• Consiliere pentru cuplurile infertile cu venituri mici sau fără venituri
• Consiliere în vederea prezervării fertilității pentru tinerii bărbați și femei care au fost diagnosticați cu cancer și care doresc să-și prezerve fertilitatea în vederea creșterii calității vieții după tratamentele oncologice.
• Monitorizarea copiilor rezultați din procedurile de Fertilizare in Vitro
• Cursuri de puericultură și prim-ajutor pentru copii
• Monitorizarea femeilor care au avut tratamente de stimulare ovariană în vederea screeningului pentru cancer de sân.
• Consiliere psihologică pentru: cuplurile afectate de infertilitate, consiliere de cuplu, pacientților diagnosticati cu cancer.

 

Una dintre campaniile derulate de către Asociaţia „Şi eu am dreptul să fiu părinte!”, în 2018, a fost „Newborn”, prin care s-au oferit primele proceduri gratuite de fertilizare în vitro pentru familiile cu venituri mici, diagnosticate cu infertilitate. Aşadar, dacă doriţi să sprijiniţi asociaţia, o puteţi face, în continuare, direcţionând 3,5 procente din impozitul pe venit, prin formularul 230.