Echipe mobile de vaccinare pentru localităţile izolate din judeţ

Săptămâna trecută, preşedintele campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în perioada următoare se ia în calcul înfiinţarea de centre de vaccinare de tip „drive thru”, adică centre fixe unde oamenii se pot vaccina fără să iasă din maşina personală, şi că se caută locaţii potrivite pentru acestea. 

Potrivit subprefectului Emanuel Soare, deocamdată autorităţile din Argeş nu au fost informate cu privire la un astfel de demers, în schimb a adus în discuţie problema accesului la procesul de imunizare a populaţiei aflate la mare distanţă de centrele de vaccinare, prin înfiinţarea unor echipe mobile de vaccinare.

„Pentru etapa a treia nu avem încă informaţii, dar este clar că pentru vaccinarea a milioane de oameni trebuie să avem o altă strategie, probabil că pe modelul Israelului aşa va trebui lucrat şi la noi, cu centre care să funcţioneze non-stop în marile aglomerări urbane.
În acest moment, se discută despre crearea de echipe mobile care să meargă în localităţile izolate cu ajutorul unor centre de vaccinare mobile de tip container. Nu ştim exact în ce formă vor fi aceste containere, dacă vor fi containere care se vor instala undeva şi cetăţenii din aceste localităţi vor veni către acestea sau dacă sunt containere care rămân puse pe maşini. Până începe etapa a treia însă stategia este să se deschidă toate centrele care au fost iniţial aprobate.”- a precizat subprefectul Soare.

Emanuel Soare a explicat că autorităţile din Argeş au avut de la bun început în plan organizarea a trei caravane mobile de vaccinare, care să fie alocate unor zone din sudul judeţului, extrem de izolate, însă proiectul a rămas deocamdată doar la stadiul de intenţie. 

„Ne-am gândit să ducem acolo echipe mobile, a fost o propunere iniţială, dar de atunci şi până în prezent vedem că este foarte complicat să găsim medici şi pentru centrele pe care le avem deja. În prezent, nu avem aceste caravane, dar, după ce se va face achiziţia la nivel naţional, probabil că una singură va fi disponibilă pentru judeţul nostru”, a mai spus subprefectul judeţului Argeş.

Sursa: Săptămânal Ancheta