Echipament nou de plasmafereză pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești

În cursul zilei de ieri, între Direcția de Sănătate Publică Argeș și BesmaxPharma a fost încheiat un protocol prin care a fost pus la dispoziție Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești un echipament nou de plasmafereză, cu titlu gratuit, pentru 12 luni. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană și este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donații este de a asigura accesul pacienților infectați cu SARS COV 2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenți.


Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, s-a implicat direct în procedura punerii la dispoziție a echipamentului de plasmafereză și în semnarea protocolului. 

”În această perioadă critică nici un efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea. Am aflat de la specialiști că plasma umană poate fi folosită pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare. Este o procedură experimentală care se derulează în Italia, Spania, Olanda, Canada, Marea Britanie, Israel, Japonia, precum și alte țări civlizate. Suntem norocoși că există și la Pitești un asemenea echipament! Sperăm că va diminua numărul îmbolnăvirilor și va salva oamenii care, la această oră, sunt intubați, în stare critică.”, a declarat acesta.

 

Adrian Miuțescu a ținut să-i aducă mulțumiri pentru implicare și prefectului Emanuel Soare:

”Vreau, pe această cale să-i mulțumesc și prefectului Emanuel Soare pentru faptul că s-a implicat în această chestiune și, mai ales, pentru că, zi de zi, se ocupă de buna gestionare a acestei situații de criză. Este un om implicat și dedicat, iar asta îi face onoare, mai ales că este la debutul funcției de prefect.” 


Reînnoim apelul către cetățeni:

”Respectați indicațiile pe care le dau autoritățile și încercați să vă expuneți cât mai puțin! Mai simplu este să previi decât să tratezi. Totul va fi bine!”