Echipa PNL: ”Votezi PNL, scapi de PSD! Alegeți cu mintea și sufletul Piteștiul în care vreți să trăiți!”

Piteștenii au o șansă istorică pe 27 septembrie: să aleagă între viitor și trecut, între stagnarea, ba chiar involuția, pe care o experimentăm de 30 de ani și dezvoltarea sănătoasă a orașului. Piteștenii trebuie să aleagă, peste câteva zile, dacă vor alți patru ani cu PSD (care se adaugă celorlalți 30!) sau dacă vor să dea o șansă de dezvoltare reală orașului lor. PSD și cei câțiva reprezentanți la vârf care au concentrat puterea în mâna lor au avut șansa să demonstreze ceea ce pot. Măcar și pentru asta și tot este nevoie de o schimbare majoră la Pitești. Votul util este singurul care poate aduce această schimbare. Toate sondajele de opinie realizate de case de sondaj independente arată că PSD și PNL sunt umăr la umăr, în timp ce restul candidaților se situează la o distanță apreciabilă. Așadar, în mod pragmatic, cei care doresc schimbarea o pot avea doar votând Echipa PNL la Primăria Pitești și pe candidatul Sorin Apostoliceanu, cu atât mai mult, cu cât vorbim de un singur tur!   

 

 

 Sorin Apostoliceanu: „Cei care au condus primăria până acum nu pot și nu vor mai mult!”


„Mulți așteaptă de la mine să le spun de ce Piteștiul nu este ceea ce ne-am dori cu toții să fie. De ce și administrația din ultimii patru ani a eșuat în dezvoltarea Piteștiului. De ce alte orașe din țara noastră încep să arate ca în Vest, iar Piteștiul arată mai rău decât acum 10 ani. În câteva cuvinte, pentru că primarul în funcție și candidatul de acum al PSD, adică cei care au condus primăria până acum, nu pot și nu vor mai mult. Am sperat de la acești oameni, în ultimii ani, că se vor trezi. M-am înșelat. Candidatul PSD e consilier local de vreo 4 mandate, de 16 ani. E președinte la PSD Pitești. A fost mereu în spatele actualului primar. A condus și conduce direct societățile păguboase ale Consiliului Local. Este președinte al AGA la Apă-Canal, președinte al AGA la Termocalor, președinte al Comisiei de Urbanism, membru în AGA Salubritate și membru în AGA Publitrans. Este în tot și în toate și nimic nu merge așa cum ar fi trebuit. Acum am alături o echipă de oameni care fiecare în parte a demonstrat ceea ce poate. Acum știu sigur că se poate și la Pitești!”, a declarat Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești. 

 

 

 Mihai Coteț: „Contez pe înțelepciunea simpatizanților USR care cu adevărat își doresc schimbarea”


Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar al Piteștiului, a făcut un apel către simpatizanții USR, îndemnându-i să se gândească foarte bine dacă își mai doresc alți patru ani cu PSD.


„Transmitem alegătorilor USR că suntem deschiși să colaborăm cu USR, sunt sigur că o vom face. Discutăm chiar și de un post de viceprimar care să meargă la USR și formarea unei majorități în Consiliul Local. Această majoritate va susține proiectele comune pentru dezvoltarea Piteștiului. Și unii și alții ne dorim o administrație depolitizată, fără nepotisme și clienți politici, o administrație performantă. PNL i-a propus lui Ionuț Moșteanu o colaborare pentru alegerile locale. Nu și-a dorit-o decât în măsura în care el ar fi fost candidatul, deși sondajele îl plasau destul de jos în opțiunile piteștenilor. Acum se folosește de numele Sorin Apostoliceanu pentru a-și legitima refuzul. În mod ironic, acest refuz ar putea să ne aducă alți patru ani de administrație PSD la Primăria Pitești. Contez pe înțelepciunea simpatizanților USR care cu adevărat își doresc schimbarea, la fel cum ne-o dorim și noi. Un vot pentru PNL este singura șansă pentru Piteștiul pe care și unii și alții ni-l dorim.", a declarat Mihai Coteț.  

 

 


PRIORITĂȚI


► Laborator de proiecte europene la Primăria Pitești
România va avea la dispoziție peste 80 de miliarde de euro în anii următori. În Pitești, vor putea intra sute de milioane de euro. Cu oamenii actualei administrații, peste alți patru ani vom auzi din nou că...  nu s-a putut. Nu ne putem permite, încă o dată, luxul aceluiași experiment cu final așteptat: eșecul. Urgența zero a Echipei PNL sunt fondurile europene. Realitatea actuală este dezarmantă! La Pitești din 10 lei cheltuiți, 1 leu este din fonduri europene. La Oradea, din 3 lei cheltuiți, 2 lei sunt din fonduri europene. De aceea, crearea unui laborator de proiecte europene la primărie, format din specialiști, este o prioritate pentru Echipa PNL. Banii europeni vor face diferența între stagnarea în mediocritate și dezvoltarea modernă, de secol XXI.

 


►Jumătate din bugetul Piteștiului va fi pentru investiții și dezvoltare
O altă măsură prioritară a noii administrații a Piteștiului va fi schimbarea concepției pe care este construit bugetul. Vom miza puternic pe bugetul de dezvoltare a orașului. Anul acesta, bugetul de investiții al Piteștiului este de 150 de milioane de lei, nici 30% din bugetul municipiului. Peste 70% sunt cheltuieli de funcționare. Asta arată că administrația de azi a Piteștiului este una de subzistență, de supraviețuire și nu se gândește absolut deloc la viitorul orașului. Oradea, ca să păstrăm termenii comparației, are în 2020, un buget de investiții cu aceleași cifre: 150 de milioane. Dar, atenție, sunt 150 de milioane de euro la Oradea pentru investiții, nu 150 de milioane de lei ca la Pitești! Scurt pe doi: o jumătate din bugetul pe 2021 al Piteștiului va fi pentru investiții și dezvoltare. 

 


►Depolitizăm și digitalizăm Primăria Pitești!
Politizarea primăriei care a adus atâtea rele va fi un capitol închis. Primăria va face performanță și va lucra cu specialiști, nu cu politruci. Asta nu înseamnă că dăm oamenii afară, ci că îi vom pune să facă administrație. Fiecare inițiativă va fi încurajată. În fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei vom aduce manageri angajați prin concurs, nu clienți politici. Vom deschide primăria cu adevărat către piteșteni. Vom implementa rapid mallul administrativ, ghișeul unic (unde depui și obții toate actele) și digitalizarea tuturor serviciilor primăriei. Vrem o primărie deschisă, care să fie partener al piteștenilor. A trecut vremea oamenilor care le știu pe toate. Putem face performanță doar dacă ne ascultăm unii pe alții.

 


►Rezolvăm urgențele!
Primele luni ale noii administrații PNL a Piteștiului vor fi lunile măsurilor de urgență. Sunt deficiențe care s-au acutizat în 30 de ani și trebuie să intervenim rapid. Vom face Piteștiul curat prin depolitizarea serviciului de salubritate, asigurarea de containere îngropate în tot orașul, reducerea taxei de salubritate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Vom fluidiza circulația în Pitești prin semaforizare inteligentă, dar și prin reabilitarea străzilor (60% au nevoie de lucrări) și vom ridica la nivelul asfaltului toate capacele de canal. Nu în ultimul rând, vom sprijini tinerele familii prin acordarea unei indemnizații unice la nașterea fiecărui copil, construirea de noi locuri de joacă, creșe și grădinițe. 

 


►Luptăm pentru proiectele mari ale orașului!
Centura de Vest care să preia traficul de tranzit prin oraș este un proiect vital pentru viitorul Piteștiului. Aproape la fel de importantă este și construirea unui pod nou peste Argeș, deși este nevoie de mai multe dacă ne gândim la Piteștiul de peste 10 ani. Finanțarea poate veni din fondurile pe care guvernul PNL le alocă pentru infrastructura mare. Ne propunem, de asemenea, realizarea a cel puțin un parc industrial care să dezghețe investițiile, mai ales că autostrada Sibiu-Pitești devine realitate și va atrage investitori în zonă. Nu în ultimul rând, avem ambiția de a construi un nou spital municipal. Acestea sunt câteva dintre proiectele mari care vizează Piteștiul și vom lupta pentru fiecare în parte.

 


►Oferim alternative tinerilor
Piteștenii fug la sfârșit de săptămână în alte zone în care s-a investit în divertisment și industria timpului liber. Vom transforma Piteștiul într-un oraș dinamic, cu viață culturală bogată și multă distracție! Avem cu ce, doar trebuie să vrem. Pădurea Trivale va fi redată piteștenilor. Vom trece la amenajarea zonei Grota Rece în sistem de parc de recreere, având grijă să protejăm mediul. Parcul Lunca Argeșului va deveni zona de agrement numărul zero a Piteștiului. Amenajăm terenuri de sport pe terenurile virane. FC Argeș, Pădurea Trivale, Simfonia Lalelelor - sunt deja branduri de Pitești, dar valorizate la un nivel de amatori. Trebuie să le creștem și să investim în ele! 

 


Acest material a fost comandat de Partidul National Liberal - Filiala  Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200012