Echipa PNL Valea Iașului - competență, experiență, voință și iubire pentru cetățenii comunei!

Propunerile pentru Primăria şi Consiliul Local Valea Iaşului reprezintă o echipă de mare valoare, cu foarte multă experiență administrativă, primii șapte de pe listă fiind de altfel primarul, viceprimarul și încă cinci consilieri în funcție. Din punct de vedere profesional, de asemenea PNL vine în faţa electoratului cu oameni foarte bine pregătiți în multe domenii importante, 9 din cei 14 candidaţi având studii superioare.


1. BARBU NICOLAE  - primar. Experiență administrativă: viceprimar 2000-2004, primar 16 ani 2004-2020, jurist, master Managementul administrației și al serviciilor publice.
2. GRIGORESCU ANDREI - consilier local: 2008-2020, inginer, profesor  doctor, director la Liceul Tehnologic „Regele Mihai I“ din Curtea de Argeș.
3. GORUNESCU EMIL - viceprimar, consilier local: 2008-2020, Facultatea de Psihologie.
4. BĂRBULESCU CONSTANTIN-MARIUS - consilier local: 2012-2020, inginer, profesor, coordonator proiecte fonduri europene.
5. SANDU VALERIU-GEORGICĂ- consilier local: 2012-2020, inginer silvic, pensionar.
6. BUCUR OLIVER - consilier local: 2016-2020, Facultatea de Management și Marketing în afaceri economice, antreprenor.
7. SORESCU GHEORGHE - delegat sătesc 2008-2016, consilier local: 2016-2020, maistru utilaje transport, salariat la Poșta Română.
8. PETRICU STELIAN – muncitor  prelucrător prin așchiere, pensionar.
9. IORGA ION - delegat sătesc 2016-2020, muncitor sculer matrițer, pensionar.
10. VINTILĂ-DUCU NICOLETA-EUGENIA, profesor învățământ primar.
11. OPREA DIANA-ALEXANDRA, asistent medical.
12. MIHĂILĂ RAMONA, inspector resurse umane.
13. DUCULESCU GHEORGHE, operator instalații de apă.
14. MĂRGINEANU ION, reglor mașini injecție mase plastic.

 


La baza desemnării candidaţilor, un criteriu important a fost cel al reprezentativităţii, oamenii pe care PNL îi propune pentru Consiliul Local Valea Iaşului provenind din toate cele șapte sate ale comunei, proporţional cu mărimea și importanța zonei respective, astfel încât viitorul Consiliu Local să menţină o legătura permanentă cu toți cetățenii pentru programarea audiențelor, să preia de la aceştia solicitările şi, la rândul lor, consilierii să trasmită ce se hotărăște în forul legislativ al comunei.


# Satul Valea Iașului (440 locuitori): Sandu Valeriu-Georgică și Bucur Oliver
# Satul Bărbălătești (120 locuitori): Sorescu Gheorghe
# Satul Borovinești (230 locuitori): Vintilă-Ducu Nicoleta-Eugenia
# Satul Cerbureni (590 locuitori): Iorga Ion, Oprea Diana-Alexandra și Mărgineanu Ion
# Satul Mustățești (700 locuitori): Grigorescu Andrei, Gorunescu Emil și Bărbulescu Constantin-Marius
# Satul Ungureni (430 locuitori): Barbu Nicolae și Duculescu Gheorghe
# Satul Valea Uleiului (250 locuitori): Petricu Stelian și Mihăilă Ramona.

 

Comunicarea cu cetăţenii şi asigurarea celor mai bune condiţii pentru aceştia sunt deziderate ale oricărei administraţii moderne, aşa cum este cea de la Valea Iaşului. Primarul Nicolae Barbu şi echipa sa au fost întotdeauna alături de cetăţeni, mai ales de cei aflaţi în dificultate.

„În perioada 2020-2024, vom continua să acordăm  ajutoare de urgenţă pentru medicamente (în valoare de până la 150 lei sau 75 lei, în funcţie de venituri), pentru intervenţii medicale (până la 10.000 lei prin dispoziția primarului), pentru calamităţi (între 2.000 lei şi 10.000 lei), cu observaţia că nu se dau pentru cei care nu au asigurare obligatorie, pentru situaţii familiare deosebite (până la 10.000 lei prin dispoziţia primarului). De asemenea, se acordă în continuare premii familiilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, octogenarilor, ajutor de deces, dar şi stimulente financiare la întemeierea unei familii sau la naşterea unui copil. Acordăm premii elevilor şi profesorilor pentru rezultate deosebite la diferite concursuri şcolare şi sportive, precum şi elevilor de liceu, locuitori ai comunei, care au obţinut la bacalaureat media peste 9”, a precizat primarul Nicolae Barbu.