Echipa managerială de la Primăria Poienarii de Argeş mizează pe dezvoltarea localităţii prin atragerea de investitori privaţi

Ştiaţi că în Argeş sunt comune care au şi peste 250 de asistaţi social? Ei, bine, la polul opus se află comuna Poienarii de Argeş, unde există un singur beneficiar al legii privind venitul minim garantat, şi acela un om bătrân şi bolnav, unde şomajul este zero şi unde cei mai mulţi dintre locuitori muncesc în satul lor, aproape de familii, la unităţile economice dezvoltate pe raza comunei. 
Echipa de conducere a Primăriei Poienarii de Argeş, formată din primarul Dragoş Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru, a înţeles că drumul spre progres, spre dezvoltarea localităţii trebuie să se intersecteze obligatoriu cu cel al investitorilor privaţi. 

O nouă investiţie de 5 milioane euro

În urmă cu aproximativ trei ani, primarul Dragoş Boncea a reuşit să convingă un important agent economic să investească la Poienarii de Argeş. 

Parteneriatul s-a dovedit un real succes, dovadă că astăzi acelaşi investitor vrea să dezvolte un proiect economic în valoare de 5 milioane de euro în localitatea argeşeană: 

„Chiar zilele trecute am participat, împreună cu domnul viceprimar, la o întâlnire cu unul dintre principalii investitori din comună, care va atrage la Poienarii de Argeş o investiţie de 5 milioane de euro. Din ce am înţeles, se vor crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă, în ciuda faptului că unitatea va beneficia de tehnologie automatizată. Prin administraţia locală se va face recrutarea forţei de muncă. Există  o excelentă colaborare cu investitorul, dovadă că a decis să facă o investiţie și mai mare, alegând Poienarii de Argeş dintr-o listă de comune din 7 judeţe”, ne-a spus primarul Dragoş Boncea. 

Depozit zonal de produse agricole

Echipa managerială de la Primăria Poienarii de Argeş are în plan şi alte proiecte pe linia sprijinirii mediului privat din localitate. În acest sens, edilii au gândit un proiect prin care agricultorii din zonă să îşi unească forţele: „Ne propunem pentru următorul mandat să dezvoltam în ce priveşte sectorul agricol o formă asociativă, să facem demersuri şi să convingem fermierii locali de utilitatea unei astfel de asocieri, care va permite, pe de o parte, reducerea cheltuielilor cu lucrările agricole şi, pe de altă parte, mărirea producţiei şi, implicit, a profitului. Ideea e să dezvoltăm un depozit zonal, de unde să se poată alimenta marile magazine, deoarece pentru cantităţile mici pe care le poate produce fiecare fermier în parte nu vine nimeni!”, ne-a dezvăluit vieprimarul Cornel Panţeru. Tot domnia sa a amintit şi de faptul că administraţia locală a comunei are în vedere şi întocmirea unui set de măsuri fiscale si de avantaje pentru investitorii care doresc să dezvolte afaceri în Poienarii de Argeş. 

Infrastructura modernă - condiţie sine qua non pentru atragerea de investitori

Şi, pentru a-i convinge pe investitori să aleagă comuna Poienarii de Argeş, administraţia locală face eforturi susţinute pentru a crea şi a le pune acestora la dispoziţie o infrastructură bine pusă la punct. Ca dovadă investiţiile făcute în ultimii ani în modernizarea drumurilor locale: dacă precedentele administraţii locale au „reuşit” să asfalteze în 25 de ani 4 km de drumuri, echipa formată din primarul Dragoş Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru a asfaltat într-un singur mandat 3,2 km şi are în plan modernizarea altor 6 km în  următorii patru ani: 

„Lucrăm în prezent la intabularea drumurilor de interes local pentru a fi modernizate prin asfaltare, şi cu șanțuri betonate, intenţia noastră fiind de a obţine o finanţare de la guvern, prin CNI. De asemenea, suntem în faza obţinerii avizelor în vederea eliberării autorizaţiei pentru extinderea reţelei de apă în satul Ceaureşti, singura zonă rămasă fără această utilitate, după care şi aici va fi turnat asfalt pe aproape 3 km” -  a mai spus viceprimarul comunei Poienarii de Argeş.