Echipa liberală de la Valea Iașului are în plan construirea unui aqua park şi a unui parc industrial

Angajat în competiţia pentru primăria Valea Iaşului, actualul edil, candidatul PNL Nicolae Barbu, îşi prezintă atât echipa de consilieri ce îi stă alături, cât şi proiectele pe care aceştia, împreună cu el, şi le-au propus pentru următorii 4 ani. 

 


Echipa PNL Valea Iașului pentru Primărie şi Consiliul Local are următoarea componență: Barbu Nicolae, Grigorescu Andrei, Gorunescu Emil, Bărbulescu C-tin-Marius, Sandu-Valeriu Georgică, Bucur Oliver, Sorescu Gheorghe, Petricu Stelian, Iorga Ion, Vintilă-Ducu Nicoleta-Eugenia, Oprea Diana-Alexandra, Mihăilă Ramona, Duculescu Gheorghe, Mărgineanu Ion.

 


 


FOARTE IMPORTANT! Deoarece rețelele de gaze din satele Valea Iașului, Bărbălătești, Borovinești și partea de sus a satului Cerbureni vor ajunge la limita de proprietate fără nicio cheltuială din partea viitorilor abonați, aprobăm prin HCL restituirea eșalonată, pe o perioadă de 4-5 ani, a celor 750 dolari (diminuați cu sumele restituite de asociația de gaze) în urma cererilor făcute de cetățenii care au dat aceste sume și a situației pe care o vom solicita de la cei care au încasat și restituit aceste sume de bani.

 


 

 

UTILITĂȚI PUBLICE

Canalizare menajeră. Costul total este de 13 milioane lei, din care 7 milioane sunt de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Rețelele vor fi realizate astfel, pe sate: Bărbălătești (nu există rețea de canalizare ), Borovinești (nu există rețea de canalizare), Ungureni (există rețea pentru 75% dintre gospodării); Cerbureni (există rețea pentru 35% dintre gospodării), Mustățești (există rețea pentru 85% dintre gospodării), Valea Uleiului (există rețea pentru 85% dintre gospodării). 

Rețea de gaze în satele Valea Iașului, Bărbălătești, Borovinești și partea de sus a satului Cerbureni prin accesarea de fonduri europene, prin asociere cu comuna Valea Danului pentru a maximiza reușita. Pentru extinderile necesare în satele Mustățești și Valea Uleiului analizăm toate posibilitățile, inclusiv cofinanțare din bugetul local.

Execuție stație de pompare în satul Mustățești. Din 10 septembrie 2020, prin realizarea unei stații de pompare care a fost aprobată prin HCL la limită (votată doar de consilierii locali care acum se găsesc pe lista PNL) se vor alimenta, cu presiune corespunzătoare, următoarele străzi: Vlad Țepeș, Mihai Eminescu, Câmpului, Salcâmilor, Teilor, Goidan și jumătate din str. Cearșor (de la Ducu Toader în jos).

Prețul apei și al canalului va fi redus de la 1 ianuarie 2021. Dacă 90% din cei circa 1.100 de abonați realizează căminul de apometru așa cum este legal (nu la zeci de metri, nu în beci, nu în bucătărie cum sunt acum unele), am discutat să reducem prețul la nivelul celui din Curtea de Argeș, atât la apă, cât și la canalizare. 

Iluminatul public. Suntem înscrişi pentru accesarea de fonduri europene prin Ministerul Mediului care va duce la înlocuirea a 300 de lămpi montate în anii 2004, 2005, 2006 care consumă 36W cu 400 de lămpi economice.

 

 

OBIECTIVE DE INTERES PUBLIC                                                                                                

Complex  sportiv în satul Ungureni. Proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI ) din luna iulie. 
# Construirea unei pieţe agroalimentare în satul Mustăţeşti pe terenul fostei Cooperaţii.
#Construirea pe teritoriul comunei Valea Iaşului a unui aqua parc printr-un parteneriat public privat sau folosind fonduri europene, valoarea estimată fiind de 15.000.000 euro.
# Parc industrial în izlazul Nuculeț pe o suprafață de cica 5 Ha.

 

 

MODERNIZARE DRUMURI ŞI INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ

#Poduri peste pârâul Valea Iașului (unu) și pârâul Valea Bădilii (patru). La CNI, au fost depuse proiecte pentru obţinerea finanţării în vedera construirii a cinci poduri în satele Ungureni și Borovinești.                                                                                                                                              

# Modernizare drumuri comunale și locale. Asfaltarea a 17,3 km de drumuri, adică 48 de străzi din cele 70 existente în comună. Acest proiect a fost depus pentru finanţare în data de 04.02.2020  la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
# Reparații pe DC 259 Ungureni-Borovinești.
# Construirea la cele două drumuri naţionale, în zonele locuite, de trotuare şi rigole betonate cu realizarea de accese la proprietăţi.