Echipa de la Poienarii de Argeş - mari proiecte de dezvoltare pentru infrastructura localităţii

Primar Dragoş-Nicolae Boncea - viceprimar Cornel Panţeru   


La Poienarii de Argeş, primarul Dragoş Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru au format o echipă unită în beneficul localităţii. Edilii au înţeles că drumul spre progresul şi dezvoltarea localităţii Poienarii de Argeş se face în echipă. Şi pentru următorul mandat, primarul Dragoş Boncea are în plan mai multe proiecte de dezvoltare a principalelor obiective de infrastructură ale localităţii Poienarii de Argeş.

 


 6 km de drumuri comunale urmează să fie modernizate şi asfaltate


În viitorul mandat, primarul Dragoş Boncea îşi propune să aducă un plus la infrastructura rutieră, urmând să modernizeze şi să asfalteze 6 km de drumuri comunale. În plus, satele Poienari, Ceaureşti şi Tomuleşti vor avea amenajate rigole pluviale prin betonare. 

 


Extinderea reţelei de alimentare cu apă la toate gospodăriile din localitate


În domeniul de utilitate publică, primarul Dragoş Boncea are ca obiective extinderea alimentării cu apă în satul Ceaureşti, pe o lungime de 900 m, dar şi construirea unei staţii de pompare care să asigure alimentarea cu apă potabilă până la ultima gospodărie din comuna Poienarii de Argeş, urmărind să acopere astfel 100% alimentarea cu apă a locuitorilor comunei.

 


Măsură de rezervă pentru alimentarea cu apă


Ca măsură de rezervă pentru funcţionarea continuă a reţelei de alimentare cu apă, primarul localităţii Poienarii de Argeş s-a gândit la construirea unui foraj de mare adâncime în satul Poienari care să asigure pentru cetăţenii localităţii funcţionarea continuă a reţelei de alimentare cu apă.

 


 Reţea publică de canalizare şi epurare a apelor cu o lungime de 13,5 km, plus două staţii de epurare a apelor uzate


Edilul Dragoş Boncea are în plan un proiect pentru obţinerea finanţării şi punerea în funcţiune a lucrării de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere pentru care în acest moment există un studiu de fezabilitate. Studiul de fezabilitate şi studiul  topografic, dar şi studiul de inundabilitate au fost realizate de edilul Dragoș Boncea pentru o reţea publică de canalizare şi epurare a apelor uzate cu o lungime de  13,5 km şi pentru două staţii de epurare a apelor uzate.

 


Teren de sport sintetic în satul Ceaureşti


La secţiunea cultură-sport-recreere, edilul doreşte să realizeze pentru cetăţenii localităţii un teren de sport sintetic multifuncţional în satul Ceaureşti.

 


Reabilitarea a două şcoli din localitate şi posibilitatea construirii unei grădiniţe cu program prelungit


„De asemenea, vom studia posibilitatea construirii unei grădiniţe cu program prelungit care să vină în sprijinul familiilor tinere care nu au cu cine să îşi lase copiii atunci când sunt la serviciu.”, a mai spus primarul Dragoş Boncea.


Un alt proiect important pentru educaţie şi învăţământ pe care şi l-a propus edilul se referă la reabilitarea  fizică a şcolilor din satele Ceaureşti şi Ioniceşti.
Totodată, la capitolul învăţământ, primarul Dragoş Boncea are în vedere acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al comunei Poienarii de Argeş domnului profesor Ion Ivan ca semn de recunoştinţă şi respect pentru întreaga activitate în formarea unor generaţii de succes şi redenumirea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 care îi va purta numele.

 


Depozite zonale şi produse agricole în vederea comercializării


În domeniul agricol, echipa managerială formată din edilul Dragoş Boncea şi viceprimarul Cornel Panţeru de la Primăria Poienarii de Argeş urmăreşte dezvoltarea formei de asociere între producătorii agricoli, crearea unor depozite zonale cu funcţia de centru de colectare a produselor agricole în vederea comercializării.

„Ne propunem pentru următorul mandat să dezvoltăm sectorul agricol, să facem demersuri şi să convingem fermierii locali de utilitatea unei astfel de asocieri.”

Foarte importante sunt şi proiectele pe linia sprijinirii mediului privat din localitate.
Pentru sectorul economic, se va întocmi un set de măsuri administrative şi fiscale ce au ca scop înlesnirea obţinerii documentelor pentru certificare, avizare sau plăţi prin sisteme digitale operaţionale.


,,Acordarea de facilităţi fiscale pentru atragerea noilor investitori va fi o prioritate pentru noi.”, a mai spus Dragoş Boncea.