Echipa de conducere a Primăriei Poienarii de Argeş - un nou mandat din partea Alianţei Naţional Ţărăniste

Pentru că la Primăria Poienarii de Argeş toate lucrurile bune se fac în echipă, tot în echipă au decis şi primarul Dragoş Boncea împreună cu viceprimarul Cornel Panţeru să îşi exprime noua opţiune politică. Astfel, actuala echipă de conducere a administraţiei locale din Poienarii de Argeş s-a alăturat celei mai noi formaţiuni politice din România,  Alianţa Naţional Ţărănistă.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Mioveni și Pitești! Argeșeni folosiți pentru conturi false


În Argeş, această formaţiune este coordonată de George Păltineanu, iar la nivel naţional preşedinte este avocatul Radu Ghidău, care la 23 de ani era deputat PNŢCD şi pe a cărui adeziune de intrare în PNŢCD se afla semnătura lui Corneliu Coposu. Fără a avea nicio legătură cu actualul PNŢCD, care s-a abătut complet de la doctrina iniţială, Alianţa Naţional Ţărănistă este un partid fondat în noiembrie 2019, de către un grup de intelectuali, care doresc să ducă mai departe principiile enunţate de către Partidul Naţional Ţărănesc fondat de Ion Mihalache şi dus mai departe de către Corneliu Coposu.

„Noua formaţiune este, practic, celula de bază a convingerilor ţărăniste, o continuare a tradiţiei ţărăniste autentice, care are la bază ca principii morala creştină, dreptatea socială, patriotismul luminat şi, nu în ultimul rând, adevărata democraţie. Este un partid renăscut, pentru că Partidul Naţional Ţărănesc pe care îl ştiam a devenit mai mult de stânga, decât de centru-dreapta. Am ales să ne alăturăm acestui proiect politic pe de o parte datorită principiilor ce stau la baza acţiunilor şi activităţii partidului şi pentru că Alianţa Naţional Ţărănistă are o viziune modernă a administraţiei locale, propunându-şi debirocratizarea primăriilor prin digitalizare şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor prin promovarea meritocraţiei, şi nu a cumetriilor de partid. Este un partid care lansează practic un curent art nouveau în politica românească, un proiect pe termen lung în care chiar credem. Suntem conştienţi că am ales calea cea mai grea, dar ţinta principală este ca prin noi oamenii să fie pregătiţi pentru o politică corectă pentru oameni, şi nu pentru... familiile de partid.”, explică viceprimarul Cornel Panţeru motivul pentru care au acceptat să candideze pe listele Alianţei Naţional Ţărăneşti.


Există o „legendă” în politica şi administraţia românească potrivit căreia, dacă nu ai în spate un partid mare, preferabil pe cel aflat la putere, atunci adio bani de proiecte. Întrebat dacă regretă faptul că nu va mai avea în spate un partid mare, ca până acum, primarul Dragoş Boncea declară că, în realitate, nici până acum nu au avut.

„Ne va fi mult mai uşor să ne putem ocupa de dezvoltarea şi întreţinerea comunei, întrucât obligaţiile politice vor fi mai mici. Vom avea mai mult timp să facem adevărata politică explicându-le oamenilor calea de urmat şi nu încercând să-i convingem, mergând din poartă-n poartă, să voteze în necunoştinţă de cauză, doar de dragul de a ajunge odraslele unor politicieni pe funcţii publice. În toată formaţiunea această numită Alianţa Naţional Ţărănistă n-o să întâlniţi pe nimeni fără serviciu, asistaţii sociali din politică sunt la partidele alea mari. Aici vorbim despre avocaţi de succes, despre doctori, despre ingineri, oameni de afaceri, oameni care au reuşit prin propriile forţe.” - spune Dragoş Boncea.