E OFICIAL! Legea „zile libere pentru părinți”- promulgată de președinte


Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

Reamintim că proiectul  a fost adoptat în procedură de urgență în această săptămână în Parlament.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul pe care îl au, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie.

CITEȘTE ȘI ... ANM: Avertizare meteo! Se anunță ploi, vânt și ...

 

Numărul zilelor libere acordate va fi stabilit de Guvern. Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.