E oficial! La clasa pregătitoare, repartizarea se face în ordine alfabetică

Părinţii care se pregătesc să îşi înscrie preşcolarii în clasa pregătitoare trebuie să ştie că repartizarea elevilor se va face în ordine alfabetică, iar numele învăţătoarelor vor fi trase la sorţi. S-a ajuns la această măsură din dorinţa de a desfiinţa listele de aşteptare făcute la anumite învăţătoare şi eliminarea discriminărilor. Dar au de pierdut şi cei care doresc să menţină prieteniile din grădiniţă, să fie copilul între foştii lui colegi, pentru a nu fi foarte afectaţi de această schimbare radicală. Pe data de 21 februarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a aprobat „Procedura operaţională privind constituirea formaţiunilor de studiu în clasa pregătitoare a elevilor, în unităţile de învăţământ, pentru anul şcolar 2020 – 2021”.

CITEȘTE ȘI ... Piteștean reținut pentru înșelăciune!

 

Conform acesteia, în anul şcolar 2020 – 2021, repartizarea elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar se va realiza în ordine alfabetică, după cum urmează:

- primul copil va intra în prima clasă (de ex. Cls. Pregătitoare A)

- al doilea copil în a doua clasă (de ex. Cls. Pregătitoare B)

- al treilea copil în a treia clasă ( de ex. Cls. Pregătitoare C)

- al patrulea copil în prima clasă ( Cls Pregătitoare A)

- al cincilea copil în a doua clasă (Cls. Pregătitoare B)

- al şaselea copil în a treia clasă (Cls. Pregătitoare C) şi aşa mai departe în funcţie de numărul de clase pregătitoare existente în planul de şecolarizare al unităţii de învăţământ respective.

 

CITEȘTE ȘI ... Fără cruci, sicrie și coroane expuse în stradă. Amenzi la Pitești!


În procesul de repartizare a copiilor la clasa pregătitoare se va ţine seama, totodată, de respectarea următoarelor criterii, după cum se prevede în procedură:

a) Număr echilibrat de fete şi băieţi;

b) Distribuţie echitabilă în ceea ce priveşte vârsta ( atât copii cu 6 ani împliniţi la 31.08, cât şi copii cu 6 ani neîmpliniţi la 31.08)

c) Dacă sunt înscrişi copii cu cerinţe educaţionale speciale, aceştia vor fi repartizaţi uniform, la fiecare clasă.

 

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Pitești și Ștefănești: Sunt căutate amortizoare de sunet pentru arme!

 

În situaţia gemenilor şi a fraţilor, în general, aceştia, dacă nu au altă opţiune, sunt repartizaţi în aceeaşi clasă, repartiţia continuând ulterior confrom regulii stabilite iniţial.

În cazul unor situaţii bine întemeiate, există posibilitatea realizării unui schimb de locuri între elevi, care se va realiza numai cu acaordul ambilor părinţi, în baza unor cereri care vor fi suspuse analizării şi aprobării de către Consiliul de Administraţie al unităţii.

Listele cu repartizarea elevilor pe clase vor fi afişate în perioada 9 – 11 septembrie 2020. Ulterior, între 10 – 11 septembrie 2020, Consiliul de Administraţie va stabili învăţătorul de la fiecare clasă, în urma unei trageri la sorţi.

Înscrierea în învăţământul primar se face în perioada 4 – 23 martie 2020, iar pe 1 aprilie se comunică elevii înmatriculaţi şi numărul de locuri rămase libere, î vederea ocupării în cea de-a doua etapă de înscriere.