E oficial! Ionică a dat în judecată Prefectura

Cornel Ionică a atacat în instanță ordinul care a fost emis ieri prin care se constata încetarea mandatului de primar. Ordinul a fost semnat, marți, de către prefectul Emilian Dragnea: ”În temeiul art 26 din legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se CONSTATĂ încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conf legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare  al ANI, nr. 13908/G/II - 2016.  Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare!”

Așa cum era de așteptat, Cornel Ionică a efectuat procedurile necesare pentru atacarea în instanță, cerând ”anulare act administrativ anulare ord. 87/19.03.2019; repunere în situaţia anterioară + plată dr.sal.cuvenite începând cu data emit.ord.şi până la reluarea funcţ.de primar”, se arată pe site-ul Tribunalului Argeș.

Ana Stancu consilier în cadrul Compartimentului Relații Publice a vorbit, ieri, despre pașii care vor fi urmați în această situație, susținând de asemenea că va fi urmată procedura legală, iar edilul Cornel Ionica va apela la instanță.

După această declarație, la câteva ore, Sorin Apostoliceanu a preluat interimarul în Primăria municipiului Pitești, cu 19 voturi ”pentru” și 2 ”împotrivă”.

CITEȘTE ȘI ... S.Apostoliceanu: ”Nimeni nu își dorește să devină primar așa!”

Reamintim că, anul trecut, Cornel Ionică  a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate în care era acuzat de conflict de interese. ANI l-a găsit în 2016 în conflict de interese pe primarul Piteştiului, însă acesta a constatat în instanţă raportul inspectorilor de integritate.