E oficial! Așa arată spitalul COVID din Argeș! Este la Mioveni, în vechea clădire!

E oficial! Așa arată spitalul COVID din Argeș! Este la Mioveni, în vechea clădire!

În urma cu puțin timp, Instituția Prefectului Argeș a confirmat că spitalul pentru cazurile COVID-19 din Argeș va fi la Mioveni, informație care s-a vehiculat încă de săptămâna trecută. Astăzi, autoritățile au informat în mod oficial că este vorba despre vechiul spital din Mioveni. Aici vor fi primite și tratate persoanele care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus.

Prefectul Emanuel Soare s-a prezentat, în cursul zilei, la spitalul din Mioveni pentru a discuta cu autoritățile locale și cu managerul spitalului decizia CJSU privind desemnarea spitalului orășenesc drept spital COVID.

„Scopul vizitei a fost reprezentat de aflarea motivelor pentru care managerul spitalului nu a răspuns solicitărilor DSP de a transmite documentele necesare autorizării secției de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului. În urma discuțiilor, managerul a prezentat documentul, emis astăzi, prin care răspundea solicitărilor DSP, deblocând procesul de amenajare a secției de boli infecțioase”, a transmis Emanuel Soare.

De asemenea, prefectul precizează că a verificat modul în care se amenajează spațiul în vederea primirii potențialilor pacienți COVID, iar până la finalul săptămânii ar urma ca toate pregătirile să fie realizate.

„În urma intervenției de astăzi, decizia CJSU va fi respectată, Argeșul fiind, în acest moment, mai bine pregătit pentru lupta împotriva COVID- 19”, adăugat Emanuel Soare.

De asemenea, mâine dimineață secția va primi avizul DSP Argeș, urmând să fie livrate și echipamentele necesare: 260 combinezoane, 220 măști FFP2, 100 Măști FFP3, 200 Mănuși. Periodic, vor fi introduse și alte materiale de protecție.
Corpul nou al spitalului din Mioveni ar urma să preia unele comorbidități, în funcție de anumite elemente tehnice care mai trebuie rezolvate.

CITEȘTE ȘI ... Spitalul de Pediatrie este pregătit pentru copilașii depistați pozitiv cu COVID 19!

În ceea ce privește informațiile conform cărora mai mulți medici de la Mioveni ar fi demisionat, prefectul Emanuel Soare a clarificat situația, precizând că este vorba despre un singur medic ATI, care ar fi fost nevoit să renunțe la funcție din cauza unei afecțiuni incompatibile cu COVID-19.