După o tură de o săptămână, au plecat în cautarea unor turiști!

Reprezentanții Salvamont Argeș au postat, în această dimineață, pe pagina de socializare o întâmplare cu care s-au confruntat. Aceștia vorbesc despre respectul reciproc de care trebuie să dăm dovadă când apelăm la ajutor specializat.

”Apel 112, doua persoane care au nevoie de îndrumare, in Valea lui Stan. Ne spun ca au urcat pieptiș (!) vreo 45 min si nu au văzut niciun marcaj, nu își dau seama pe unde sa o ia. Le zic... dacă ați mers 45 min, nu mai aveați semnal GSM! Nu sunteți unde trebuie! 112 localizează telefonul, si îmi da coordonatele, in sistem decimal. Stați un pic sa le convertesc sexagesimal! Apelantul, un ardelean simpatic, ne lauda răbdarea si profesionalismul, in timp ce introducem numerele. Surpriza! Oamenii se aflau in Valea lui Stan, dar de la troița începuseră sa urce pieptiș, nu o luaseră pe vale! D-aia si aveau semnal...
Ii explic ca trebuie sa coboare fix pe unde a urcat, sa nu încerce sa o taie spre firul Văii, pt ca intra intr-o zona de abrupt. Il rog sa ne sune când ajunge înapoi in drum, sa știm ca e ok, dar sa caute semnal pt ca in curba, unde a lăsat mașina, nu va avea. Promite ca așa va face.
După 45 de min, il sun pe Andrei sa il ia pe Dragos si sa dea o fuga cu o coarda si doua hamuri, pt ca e posibil sa aibă probleme...
La scurt timp (cam o ora de la alarmare) ma suna Dragoș ca nu i-au găsit, dar se văd urme de coborâre. Dragoș pleacă cu mașina sa le iasă înainte pe Călugărița la finalul traseului, in timp ce Andrei da o fuga pe canion, sa vadă dacă sunt acolo. Ii găsesc, oamenii se duseseră bine-mersi pe canion, sa facă traseul. Le oferă o retragere comoda, cu mașina noastră, mai ales ca începuse sa ploua binișor. Totul s-a terminat cu bine, cei doi si-au făcut planul!
Acuma... dacă apelantul se străduia 5 min sa găsească semnal, nu mai trimiteam degeaba doi oameni care tocmai ieșiseră din tura săptămânală la Cota 2000 Transfagarasan! Apelantul ne-a zis ca nu se astepta sa trimitem echipa acolo. Deh, asa suntem noi astia din sud, mai iuti, luam decizii rapid. Dar respectul ar trebui sa fie reciproc,cand vorbim o treaba, sa ne tinem de ea!”