UPDATE: Primarul din Albota amenință că își va da demisia din PSD: „Dacă partidul nu ține cont de noi, nu mai are sens ...

UPDATE ORA 14:00 

Primarul din Albota, Ion Dumitru, anunță că urmează să își dea la rândul domnei sale demisia din funcțiile de conducere deținute la nivelul PSD Argeș. 
„Dacă partidul nu ține cont de noi, nu mai are sens să mai rămânem în conducerea partidului!" este mesajul primarului argeșean, cunoscut ca fiind una dintre cele mai puternice voci ale reprezentanților administrațiilor locale PSD în județ.

 

UPDATE

În acestă dimineață, la ora 07:30, președintele PSD Argeș, Cristian Gentea și-a depus demisia. Acesta a renunțat la funcție în urma scandalului de la Finanțe, după ce mandatul lui Lucrețiu Tudor, cel care fost șef al instituției vreme de un an, a fost schimbat. 

Contactat de redactorii SursaTa, Cristian Gentea a confirmat ca și-a dus la capat angajamentul și a renunțat în această dimineață la funcțiile din conducerea organizației județene:

„Mi-am prezentat demisia în această dimineață, la 7:30. Eu sunt un om de cuvant și dacă s-a îndoit cineva ca voi face acest gest, nu mă cunoaște”, a declarat Cristian Gentea.

Vezi mai jos detaliile întregului scandal.

 


Război civil în PSD Argeş pentru funcţia de şef al Finanţelor. Din data de 25 ianuarie până pe 15 februarie, AJFP Argeş nu a avut director. Mandatul lui Lucreţiu Tudor, cel care a ocupat funcţia prin delegare, timp de un an, nu a fost prelungit, deşi un asemenea act părea ceva natural, date fiind rezultatele peste baremele impuse de ANAF. Nu a fost aşa, semn că nu competenţa este criteriul de selecţie a şefilor, ci orgoliile. Aşa că s-a ajuns ca PSD-ul, în loc să se ocupe să îşi promoveze directori pe funcţiile ocupate încă de liberali, îşi faultează propriii oameni. 

Când au văzut că nu se mişcă nimeni pentru a-i semna prelungirea delegaţiei lui Lucreţiu Tudor, organizaţia piteşteană a început să facă vâlvă, afirmându-şi susţinerea pentru acesta, însă au obţinut contrariul. Declaraţiile s-au intensificat săptămâna trecută, preşedintele organizaţiei Piteşti, Cristian Gentea, declarând război deschis liderului PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, şi cu promisiunea că îşi va da demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş. I s-a alăturat şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care a cerut dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene, precum şi primarul Cornel Ionică, ce a declarat că este inadmisibil aşa ceva. Şi-au răcit gura degeaba, că a ieşit exact pe dos! Preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, a declarat pentru presă, când Cristian Gentea a afirmat că nu îi răspunde, că fiecare pasăre pe limba ei piere, fiind dezamăgit mai mult de faptul că iar se spală rufele murdare în public. 


Până la urmă, pe 15 februarie, s-a dat deznodământul sub forma ordinului de delegare semnat de Mihaela Triculescu, preşedinta ANAF, care îl numeşte pe funcţie, timp de 4 luni jumătate, pe Dumitru Braia, finanţist cu state vechi şi în instituţie, şi în PSD. Cel mai amuzant este că, şi de această dată, şeful de la Finanţe vine pe ruta Teleorman, iar susţinerea sa ar fi, după cum vorbesc toţi pesediştii, chiar deputatul Mircea Drăghici. 
Numele său a mai fost vehiculat şi în vara lui 2018, după primele 6 luni de delegaţie ale lui Lucreţiu Tudor. La acel moment, Dumitru Braia îndeplinea funcţia de şef adjunct al Fiscului din Teleorman şi, ca un făcut, în aceeaşi perioadă, i-a expirat şi lui împuternicirea de conducere la AJFP-ul din judeţul lui Liviu Dragnea. Numai că, la acel moment, nu s-a reuşit mutarea şi Lucreţiu Tudor a mai primit încă 6 luni de mandat, timp în care  a acţionat exemplar. Dar iată că, de data aceasta, a învins tabăra lui Mircea Drăghici. Dumitru Braia a mai condus Fiscul argeşean, a fost şi adjunct, pe vremea lui Gheorghe Banzea, iar în 2000 a candidat la Primăria Piteşti, din partea PSD, concurându-l pe Tudor Pendiuc, care atunci era la PD. 


Mircea Drăghici şi-a retras candidatura la Transporturi
În vreme ce înregistrează succes după succes în a-şi promova preferaţii pe funcţii importante din judeţ - cel puţin dacă e să dăm credit informaţiilor care circulă în PSD Argeş - , deputatul Drăghici nu reuşeşte aceeaşi performanţă şi când vine vorba de propriile aspiraţii. După ce preşedintele Klaus Iohannis i-a respins de trei ori candidatura pentru portofoliul de ministru al Transporturilor, deputatul de Argeş Mircea Drăghici a decis să şi-o retragă. „Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere. Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”, a scris Mircea Drăghici pe pagina sa Facebook.