După școală, vindea usturoi pentru un ban. Protecția copilului s-a autosesizat

Pe 29 noiembrie, un cetățean a făcut publică o fotografie a unui copil de clasa a-VI-a care după terminarea orelor de curs vindea usturoi într-o zonă circulată din nordul municipiului Pitești pentru a-și câștiga traiul. Reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeș s-au autosesizat și o echipa mobilă din cadrul Serviciului de intervenție în situații de Abuz, Neglijare,Trafic , Migrație, Repatrieri și Telefonul Copilului s-a deplasat la locul indicat în postare.

”Minorul a fost identificat, preluat și este în siguranță în cadrul unui centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș. Urmează a fi evaluată situația minorului și vor fi indentificate cele mai bune soluții în vederea respectării interesului superior al copilului.”, transmite D.G.A.S.P.C. Argeș.

 

”El este Ionuț, este pe clasa a 6-a si face ore online ,dupa ce termina orele vinde usturoi ca sa își ia ceva de mâncare.
Cand l-am văzut stand în frig mi s a rupt sufletul...și i-am oferit o mana de ajutor, pentru ca orice lucru mic valorează mult atunci când nu ai nimic.”, se arată în textul postării.