După ce și-a jefuit vecinul, l-a bătut pentru a-și retrage plângerea

UPDATE, 5 februarie:

În luna decembrie și-a jefuit vecinul. A fost reținut pentru 24 de ore, apoi s-a decis să fie cercetat sub control judiciar. Nemulțumit că ancheta polițiștilor își urmează cursul, tânărul de 18 ani a mers din nou peste vecinul lui și l-a bătut pentru a-și retrage plângerea. De acesta dată, instanta a hotărât ca agresorul să-și petreacă următoarele 30 de zile în arest.

Potrivit comunicatului IPJ Argeș: ”În ziua de 04 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești și cei ai Secției de Poliție Rurală Rociu, au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și influențarea declarațiilor.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în ziua de 1 februarie a.c., B.M.D, de 18 ani, din Negrași, ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat din comuna Negrași, și l-ar fi agresat fizic cu scopul de a-l determina să își retragă o plângere penală formulată anterior.
Tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, și ulterior Judecătoriei Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Instanța a dispus arestarea preventivă a celui în cauză pentru 30 de zile.”

Un tânăr de 18 ani din comuna Negrași este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

În noaptea de 22 decembrie, tânărul a pătruns în locuința unui bărbat din Negrași cu intenția de a-l jefui. Planul însă nu a mers cum ar fi vrut, iar proprietarul s-a trezit și l-a găsit pe hoț în casă. Panicat, tânărul de 18 ani l-a amenințat pe bărbat, iar apoi i-a furat 140 de lei și mai multe telefoane.

Nemulțumit probabil de cea ce a găsit în casa victimei, tânărul i-a furat și autoturismul din curte, un Matiz, deși nu avea permis de conducere.

Ulterior, acesta s-a hotărât să abandoneze mașina pe raza comunei Negrași. Totuși, înainte a sustras acumulatorul și radiocasetofonul din mașină.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost pus sub control judiciar.