După aproape un deceniu, Raliul Argeșului revine ca etapă a CNRD

După o pauză de 9 ani, raliurile revin în județ. ACS DTO Rally reașază Argeșul pe harta motosportului național și organizează, între 2 și 4 mai 2019, Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot - prima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” 2019, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. ACS DTO Rally pregătește un eveniment grandios, iar de pe harta probelor speciale nu va lipsi Transfăgărășanul - cea mai frumoasă șosea din România.

„După aproape un deceniu, Raliul Argeşului Catena-Powered by Peugeot nu doar că revine în Campionatul Naţional de Raliuri, dar este şi etapa de debut a acestui sezon. Sprijinul oferit de autorităţile locale şi partenerii noştri se va vedea în surprizele pe care le pregătim atât concurenţilor, cât şi spectatorilor. Ne dorim ca acest eveniment să fie mai mult decât un raliu, să fie o adevărată experienţă, iar Raliul Argeșului să devină un etalon pentru toate etapele de campionat ce vor urma”, a declarat Bogdan Dumitrescu, directorul organizatoric al Raliului Argeşului Catena- Powered by Peugeot.

Din calendarul evenimentului nu vor lipsi campaniile menite să promoveze cultura, tradiția și istoria Argeșului, dar nici sesiunile de întruniri ale piloților experimentați din campionat cu cei mai „mici” dintre iubitorii motorsportului, în școlile din Pitești. Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot va avea loc pe drumurile de asfalt din județ, principalele atracții pentru fani fiind traseul spectacol din Pitești, dar și desfășurarea concursului pe Transfăgărășan. 

 

CITEȘTE ȘI ... Update: Femeie moartă în Hotelul Muntenia! De la Simfonie, la morgă!


Itinerariul Raliului Argeşului Catena - Powered by Peugeot


# Joi, 2 mai, fanii automobilelor pot vedea mașinile de concurs de aproape în timpul startului festiv, începând cu ora 20:00. Piața Vasile Milea (în fața Consiliului Județean Argeș) va fi gazda evenimentului, spectatorii urmând a asista la o prezentare oficială a sportivilor și având posibilitatea de a face fotografii cu favoriții, a urca în mașinile de concurs și de a pune întrebări piloților prezenți.


# 3 mai: pentru curioșii care doresc să vadă mașinile de concurs „alergând”, în viteză, pe un traseu tehnic și îngust, organizatorii au pregătit o probă specială interesantă, mai aproape de Pitești, la Curtea de Argeș. Traseul, care pleacă din Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea, ca mai apoi să vireze către localitatea Bălteni, se desfășoară de două ori vineri, începând cu 14:58, fiind unul spectaculos și cu multe capcane, echipajele urmând a avea de furcă cu virajele de pe cei aproape 6 kilometri ai traseului.


# Vineri, 3 mai, începând cu ora 17:00, echipajele care iau startul în raliu vor concura pe un circuit gândit special pentru spectacol și fani. Desfășurat în jurul Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești, traseul de concurs va permite spectatorilor prezenți să vadă mașinile de curse cum trec în viteză pe linii drepte sau prin viraje strânse și spectaculoase, urmând de trei ori acest circuit.


# Sâmbătă – 4 mai, Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot se mută pe cel mai celebru drum din România: partea sudică a Transfăgărășanului, care va fi locul acțiunii în raliu, echipajele urmând a urca din zona Cetății Poenari până în apropierea Conacului Ursului, mai jos de golul alpin din Făgăraș. Pe secțiunea de drum, de aproximativ 45 de kilometri, concurenții vor avea de parcurs cinci secțiuni cronometrate, atât în urcare, cât și în coborâre, unde fiecare secundă este importantă și unde lupta se va da contra-cronometru. Urcarea de la Cetatea Poenari debutează sâmbătă, la ora 11:51, în timp ce prima mașină care ia startul în coborârea dintre Conacul Ursului și Barajul Vidraru va porni la 14:33.


Complex și cu multe variabile, raliul presupune și existența unui parc de service în care echipele tehnice pot aduce reparații mașinilor de concurs în anumite momente ale cursei. Service-ul Raliului Argeșului Catena - Powered by Peugeot va fi amplasat în zona pietonală din fața Primăriei Pitești, unde mașinile de concurs vor fi prezente atunci când nu se află pe probele speciale ale raliului, fiind una din cele mai atractive zone pentru fani.


Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors - importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.