Dumitru Grecu: Cum s-a decis un om de afaceri care n-a făcut politică niciodată să candideze pentru funcția de președinte

PRO România mizează pe Dumitru Grecu în lupta pentru președinția Consiliului Județean Argeș. Om de afaceri de succes și bine cunoscut în mediul de business, Dumitru Grecu promovează de peste 25 de ani întreaga zonă turistică a județului. 


Întrebat de ce a ales să candideze pentru această funcție, Dumitru Grecu ne-a răspuns că a luat această decizie „din dorința de a valorifica potențialul imens al județului nostru, în scopul îmbunătățirii semnificative a vieții concetățenilor noștri și de a schimba fața și economia județului astfel încât acesta să devină un model de dezvoltare social-economică și culturală la nivel național.”


Într-un context de dezvoltare de lungă durată a județului Argeș, Dumitru Grecu spune că „văzând câtă indiferență există din partea clasei politice actuale, am apelat la ultimul resort disponibil, și anume de a candida la o poziție în administrație, care ne-ar putea permite să transformăm Argeșul într-una dintre cele mai dezvoltate regiuni din România.”


L-am rugat să ne vorbească puțin despre activitatea pe care o întreprinde, ca să îl putem cunoaște mai bine.

„Sunt un om care nu s-a afirmat printr-o carieră politică, un om care a încercat să schimbe mediul în care trăiește potrivit proverbului românesc conform căruia «omul sfințește locul». În ultimii 30 de ani, mi-am desfășurat activitatea în mediul privat, fără niciun fel de afaceri cu bani publici și fără niciun contract cu statul.” 

 

 

 


„Argeșenii vor înțelege cât de prosper va fi județul nostru atunci când va fi condus de un om capabil și corect, cu principii de viață solide, cu experiență managerială și de conducere și cu rezultate care să le confirme. E timpul ca județul nostru să scape de sub jugul «politicienilor de rasă» și de sub influența partidelor politice care au condus România și județul în ultimii 30 de ani și să aleagă un conducător cu care să se identifice.”
Dumitru Grecu.

 

 

 

Am fost curioși să aflăm și care sunt principalele proiecte pe care își dorește să le implementeze în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș și ni s-a spus că „pentru aceasta, am gândit alături de colegii din Partidul Pro România, un program prin care să aducem pilonii de bază ai comunității noastre ca educația, economia, justiția, infrastructura sau sănătatea, la standardele de profesionalism, dezvoltare și exigență impuse de secolul 21. Candidatura la o funcție de conducere în administrație, reprezintă singurul instrument democratic disponibil pe care îl putem folosi pentru a face diferența.”
Dumitru Grecu spune că își dorește să construiască o comunitate nouă, orientată către viitor și că a venit „momentul în care decizia cetățenilor este mai importantă ca oricând. E timpul să înțelegem că în viață avem nu numai datoria morală de a face prezentul mai bun și sigur, ci și de a asigura viitorul copiilor și nepoților noștri. Puterea mulțimii este deseori subestimată de clasa politică, iar noi doar împreună putem să creăm o comunitate modernă, capabilă să susțină o viață mai bună pentru toți membrii ei.” 

 

 

 

 


 ► Principalele obiective din strategia de dezvoltare pe termen lung a județului 


„Prioritar ne vom axa pe dezvoltarea și promovarea turismului urban și rural, precum și pe sprijinirea comunității și asigurarea infrastructurii turistice necesare. Datorită potențialului uriaș de care dispune județul Argeș, ne-am propus să punem accent pe acest amestec unic de atmosferă, facilități și servicii conexe. Desigur, strategia noastră asigură și implică fonduri publice care au ca scop atât dezvoltarea, cât și întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii actuale. 
În acest context, oportunitățile apărute vor juca un rol esențial în protejarea și conservarea naturii și a mediului înconjurător, prin modalități sustenabile și de impact, care vor contribui la rândul lor la dezvoltarea economică și socială de lungă durată a județului Argeș.“ 

 

 


 ► Câteva idei despre turismul argeşean


„Ne asumăm un proces vizibil și de durată, care se concentrează pe îndeplinirea obligațiilor ce stau la baza dezvoltării eficiente a unui mecanism de turism și expunere modern, într-o industrie de creștere cu un rol important în definirea și diversificarea economiei județului.
Vorbim despre atracții turistice nenumărate, despre activități agroturistice, comunitare și sportive, despre capacitatea de a găzdui diferite evenimente de înaltă calitate, de dimensiuni mai mari sau mai mici, dar și de a oferi cazare cu priveliști spectaculoase, în zone ce au calități turistice semnificative.  
Principala provocare o constituie prioritizarea investițiilor, monitorizarea și gestionarea eficientă a resurselor actuale, dar și a celor necesare pentru a duce la îndeplinire temele de dezvoltare propuse, astfel încât să asigurăm și să contribuim la progresul pe care ni-l dorim.“

 

 


►  Viziunea pentru viitor 


„Pentru a ne atinge viziunea, dezvoltarea turismului va avea nevoie de eforturi susținute, de durată și de investiții strategice în forță de muncă și capital. Avem nevoie de oferte convingătoare care să se focuseze pe natură și aer liber, pe activități autentice, pe experiențe culturale și culinare noi, dar și pe evenimente atractive, care să aducă beneficii calitative pe termen lung unei întregi comunități. 
O altă idee ar fi implicarea unor parteneri în diverse inițiative de colaborare care să scoată în evidență sectorul turistic al economiei noastre locale. Pentru asta ne-am gândit la un plan de acțiune care să cuprindă cele mai atractive și promițătoare zone ale județului Argeș, care în urma unor direcții clare și precise vor construi destinația competitivă pe termen lung.“

 

 


Acest material a fost comandat de Partidul PRO Romania - Filiala Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200010