Duminică: Trafic restricționat în Pitești - Linii de transport public deviate

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII culminează, în fiecare an, cu binecunoscuta „Zi fără mașini”, în care străzile se închid pentru traficul auto și se deschid pentru oameni! Lansată în anul 2000, sub forma unei inițiative europene, „Ziua fără autoturisme” a constituit o oportunitate pentru orașe să demonstreze cât de interesate sunt de aspectele legate de mediu.

CITEȘTE ȘI .... ACUM! Accident grav pe A1! 3 mașini și un microbuz implicate

 

În acest context, în ziua de duminică, 22 septembrie 2019, în intervalul orar 08:00 – 13:00, va fi restricționat traficul rutier pe Bd. Republicii, tronsonul „Casa Cărţii” – Teatrul „Al. Davila”, urmând ca traseele mai multor linii de transport public să fie deviate astfel:
- liniile de transport 2, 7B, 8 şi 19 vor fi deviate de la intersecţia C.A. Rosetti – Bd. Republicii (intersecţia RENEL) pe strada Maior Gh. Şonţu – Bd. I.C. Brătianu, strada Maternităţii, cu staţii de îmbarcare/debarcare în zona pasajului „Magnolia” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (fostul Liceu Miu);
- staţia de îmbarcare pentru linia Centru – Cimitirul Sf. Gheorghe va fi situată la Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, pentru cursele cu plecare din Centru la orele 10:00, 11:00, 12:00;
- linia 13B pe sensul Războieni – Găvana III va fi deviată pe strada Exerciţiu, str. Smeurei, Bd. Nicolae Bălcescu, cu staţia centrală de coborâre - staţia REGAT, care deserveşte în prezent liniile 5 şi 13. 

CITEȘTE ȘI ... Preţul benzinei şi al motorinei ar putea să crească cu minimum 5%

Întreaga zonă va fi pusă la dispoziția pietonilor, a bicicliștilor, a copiilor care vor avea parte de jocuri și demonstrații sportive în stradă, vor dansa, vor participa la concursuri și se vor bucura de libertatea de a revendica un spațiu ce aparține doar mașinilor, în mod obișnuit.