Duduie turismul din Argeş! Zeci de pensiuni - scoase la vânzare pe OLX

În vreme ce singurul proiect turistic mai de doamne ajută al Argeşului bate pasul pe loc, cei care şi-au construit unităţi de cazare în aşteptarea valurilor de turişti îşi vând pe capete pensiunile. Site-urile de vânzări sunt pline de anunţuri prin care proprietarii scot la mezat pensiuni în zone pitoreşti ale judeţului, preţurile variind în funcţie de capacitatea de cazare, de dotări, dar şi de amplasare. Pe OLX, de exemplu, doar săptămâna trecută erau peste 20 de astfel de anunţuri, alte câteva zeci regăsindu-se şi pe celelalte site-uri de vânzări imobiliare.

# Cabana Lac Vidraru - 260.000 euro

Cabana Lac Vidraru este situată lângă lacul al cărui nume îl poartă, în comuna Arefu, acolo unde de aproape zece ani autorităţile locale se chinuie să amenajeze o amărâtă de pârtie de schi. În aşteptarea punerii în funcţiune a instalaţiei, proprietarii cabanei Lac Vidraru au decis să o înstrăineze şi cer 260.000 de euro pe ea. Cabana are 822 mp suprafaţă construită, o terasă mare şi un foişor, un restaurant de 26 mp, bar cu biliard şi, ceea ce este mai important, nu mai puţin de 24 de dormitoare plus un apartament. Conform anunţului, cabana este complet renovată şi modernizată şi dotată cu mobilier nou, beneficiază de apă curentă şi energie electrică, fiind practic o afacere la cheie.

# Afacere la cheie lângă Peştera Dâmbovicioara

Pentru cei interesaţi să preia o afacere turistică la doar cinci minute de mers de intrarea în Peştera Dâmbovicioara, este de vânzare în acest moment o pensiune complet mobilată şi utilată. Pensiunea are 273 mp, cuprinde 8 camere, 8 băi, un living, 2 bucătării şi un garaj, este încălzită de o centrală cu lemne şi se vinde cu 90.000 de euro.

# Se vinde Casa Rucăreană

În Rucăr, localitate în care în ultimii ani s-a dezvoltat destul de mult turismul rural, se vând mai multe imobile care sunt sau pot deveni pensiuni. Dintre afacerile de acest tip aflate la acest moment disponibile pe piaţa tranzacţiilor imobiliare se remarcă Pensiunea Casa Rucăreană, pe care proprietarii o vând cu 160.000 de euro. Amenajată în stil rustic, într-o locaţie superbă, şi dispunând de 15 locuri de cazare, pensiunea de 3 margarete din Rucăr se vinde, de asemenea, complet utilată.

# Pensiuni la Sătic - la schimb cu un apartament în Capitală

Sătic este una dintre destinaţiile preferate ale argeşenilor care vor să evadeze în mijlocul naturii, departe de agitaţia urbană. Aici sunt scoase la vânzare două pensiuni, cu 85.000 de euro, în anunţ nefăcându-se clar precizarea dacă preţul este pentru ambele sau pentru fiecare. Cele două pensiuni sunt situate pe un teren de aproximativ 700 mp, una având 7 camere cu baie fiecare, cealaltă trei camere. Proprietarul oferă celor interesaţi şi varianta unui schimb, fiind dispus să accepte pentru pensiunile de la Sătic şi un apartament Bucuresti plus diferenţă.

# Pensiune cu magazin alimentar la Brăduleţ

La Brăduleţ, o altă localitate argeşeană cu un imens potenţial de dezvoltare turistică, se vinde o pensiune aflată chiar în centrul satului, pentru 150.000 de euro. Pensiunea construită în 2002 are 10 camere duble, fiecare cu baie proprie şi dispune şi de un bar restaurant şi se vinde la pachet şi cu o livadă de 1000 mp. Mai mult, la parterul pensiunii este amenajat şi un magazin alimentar, astfel că viitorii proprietari vor cumpăra, practic, două afaceri.

# Pensiune în Piteşti ce poate fi transformată în bloc de locuinţe

Şi în Piteşti este scoasă la vânzare o pensiune, în cartierul Exerciţiu. Aceasta are nu mai puţin de 22 de camere şi 8 băi, pentru care preţul este de 240.000 de euro. Interesante sunt însă multiplele opţiuni de utilizare a imobilului pe care actualul proprietar le enumeră: astfel, pensiunea ar putea fi compartimentată în 12 apartamente, dar poate fi folosită şi pentru cazarea muncitorilor (o afacere în floare la Piteşti, pe fondul migraţiei forţei de muncă), drept sediu de firmă, dar poate fi transformată şi în azil de bătrâni, cămin studenţesc sau centru medical. Conform anunţului, imobilul poate fi cumpărat şi în rate întinse pe 3-5 ani, direct la vânzător.

Acestea sunt doar câteva dintre pensiunile şi cabanele scoase la vânzare pe site-urile de specialitate, însă trebuie să ştiţi că oferta este mult mai generoasă şi mai variată, incluzând proprietăţi şi în alte localităţi argeşene, precum Godeni, Cotmeana, Corbeni, Curtea de Argeş sau Câmpulung.