Ducele de Albota revoltat ca au intrat în șcenariul roșu!

Supărare mare pentru primarul comunei Albota, Dumitru Ion, după ce a aflat, spune domnia sa din presă, că localitatea a intrat în scenariul roșu. Informația a fost publicată și de Sursata.ro încă de ieri, comuna depășind 3 cazuri la mia de locuitori. Edilul acuză lipsa de organizare a DSP-ului în procesul de transmitere a informațiilor. 

Astăzi, Albota înregristra o incidență de 3,68.

 

”Mă întreabă Facebook la ce mă gândesc, mă gândesc ce bine colaboram pentru stoparea virusului Covid. Eu primar aflu de la tv că am intrat în codul Roșu! Cine sunt acești purtători ai virusului, nu știu, știe Poliția! 
DSP-ul avea obiceiul sau obligația  de a ne informa, mai nou nu!
Ce este de regretat este că din 13...5 au domiciliul în Pitești și declară că se refac la Albota.
Ați făcut treabă buna, la fel ca la alegeri!”, este mesajul Ducelui de Albota, postat pe pagina de socializare.

 

Contactat de redactorii Sursata.ro, Ducele de Albota ne-a povestit că în cursul zilei de ieri a rămas șocat să afle că localitatea pe care o conduce a intrat în scenariul roșu. Verificând mailul personal și al instituției primăriei a realizat că DSP a uitat să-i transmită această informație. Imediat, primarul a sunat la Prefectura Argeș ca să confirme informația deja știută de autorități de mai bine de 5 ore, lucru care s-a și întâmplat. Următorii pe listă au fost polițiștii locali, care se pare că fuseseră înștiințați. 

Dumitru Ion este revoltat de proasta comunicare între instituțiile statului și consideră că era nevoie ca el să fie informat din timp de situația în care se află comuna sa pentru a putea pune în aplicare măsuri suplimentare de protecție. 

”Zice Poliția: Domnu primar, pe noi ne-a anunțat. Atunci eu ce mai sunt în comuna asta, cocostârc. Nu trebuie să-mi iau măsuri să nu se răspândească acest Covid. Într-adevăr Poliția îi verifică dacă sunt acasă, dar eu le știu apucăturile.”, explica primarul.


Și când vorbim despre măsuri, edilul s-a referit la identificarea cetățenilor bolnavi pentru a-i putea supraveghea.

 

”M-as fi dus, aș fi văzut care sunt să le spun să nu iasă din casă, să fie oameni cuminți, pentru că dacă nu luăm măsuri suplimentare nu mai scăpăm niciodată de această nenorocire.
Vă spun sincer... Eu capul pe umeri. Această boală există, eu am trecut prin ea, îi știu simptomele. Mi-a murit vicele, mi-a murit un consilier din cauza acestui virus.

Când mai scăpăm dacă nu ne organizăm, dacă nu colaborăm?”


 

Cât despre mențiunea făcută în mesajul postat pe Facebook referitoare la persoanele confirmate cu noul coronavirus, edilul ne-a explicat că localitatea nu ar fi intrat în acest scenariu dacă nu existau oameni cu reședința în Pitești, dar care au declarat că în acest moment locuiesc în comună. 

”Ei au buletin de oraș și pe mine m-au băgat în scenariul roșu. Așa cum v-am zis, la alegeri nu te poți folosi de ei, nu că m-ar interesa.”