DTO - Transporturi rutiere dublate de alte facilităţi pentru optimizarea serviciilor

Dolo Trans Olimp este o companie care a debutat pe piaţa afacerilor argeşene de doar 9 ani.  Fondatorul acesteia este Cristian Dolofan, un tânăr antreprenor care a ales să îşi transforme visurile  în realitate chiar în oraşul său natal, creând, prin perseverenţă şi o echipă bine sudată, un business-etalon pentru segmentul său de activitate. Dolo Trans Olimp este structurat pe o strategie bine definită, unde cuvântul de ordine este „excelenţa”. La fiecare drum parcurs de camioanele DTO, acestea duc numele Argeşului în ţară şi peste graniţe, dovedind eficienţa şi seriozitatea unei companii româneşti în faţa partenerilor străini.

În octombrie 2011, DTO a început activitatea cu doar 8 camioane cumpărate în regim second – hand. Acum are câteva sute, marca Mercedes, pentru că a înţeles că reparaţiile şi întreţinerea unor autoturisme la mâna a doua înseamnă o piatră de moară pentru businessul său. Aşa că a investit într-o flotă nouă, alegând autocamioane performante ce oferă siguranţă şi consum optim. Însă, cum automobilele nu merg singure, indiferent cât de performante sunt, a pus accent şi pe factorul uman, prin dezvoltarea unor programe destinate instruirii şoferilor, astfel încât să aibă la bordul lor adevăraţi profesionişti. Camioanele firmei DTO străbat drumurile din toate colţurile Europei, transportând autovehiculele a patru producători importanţi din industria auto, printre care şi Dacia, bineînţeles. „Calitatea premium și eficiența șoferilor noștri ne fac extrem de performanți – mai puternici decât mulți competitori“, spune managerul Cristian Dolofan, dezvăluind secretul succesului său.

GAMĂ LARGĂ DE SERVICII. 
GAMĂ LARGĂ DE CAMIOANE. 
UN SINGUR NIVEL DE EXECUȚIE: EXCELENȚA


DTO are ca principal obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, dar compania a dezvoltat acest segment, astfel încât să includă toate facilităţile necesare pentru a funcţiona în parametri optimi. În acest sens, în cadrul companiei funcţionează un service auto, dotat cu echipamente adecvate maşinilor de mare tonaj, la care se adaugă vulcanizare, spălătorie şi vopsitorie. Mai mult, din 2015, este singura reprezentanță de piese originale Lorh din Argeş. Personalul de specialitate care o deserveşte este instruit de către firmele producătoare de autovehicule pentru a cunoaşte în detaliu fiecare model, astfel încât serviciile de service să fie la un nivel ridicat de precizie şi calitate. Pentru flota proprie, DTO asigură asistenţă prin ateliere mobile, complet utilate pentru a face faţă oricărei intervenţii mecanice intervenite pe traseu, permiţând un răspuns rapid la orice solicitare, scurtând timpii de răspuns şi de reparaţie.

 


Companie în expansiune: centre noi la Mioveni și Nădlac 

DTO îşi are cartierul general la Bradu, în vecinătatea Piteştiului. Aici a început Cristian Dolofan să pună pe foaie proiectul companiei sale, care a progresat constant, ţinând pasul cu noile provocări ale pieţei de profil. Ultimii trei ani au însemnat dezvoltarea de noi proiecte, materializate în centre operaţionale situate în trei puncte-cheie ale ţării: unul la Bucureşti, platforma din orașul Mioveni și punctul de lucru din Arad. Extinderea sa la nivel naţional are ca principal scop eficientizarea serviciilor oferite şi un timp rapid de livrare. Platforma Dolo Trans Olimp a fost amenajată la intrarea în orașul Mioveni, pentru a fi aproape de Uzina Dacia, şi are ca destinație stocajul vehiculelor. Platforma măsoară 150.000 de mp, are acces la calea ferată și susține zilnic sute de autoturisme abia ieșite de pe porțile Dacia Renault.  
În vestul țării, chiar la poarta de ieşire spre Europa, Dolo Trans Olimp a amenajat, în 2017, Baza de la Nădlac, județul Arad, Baza Nădlac reprezintă un punct important de plecare pentru compania Dolo Trans Olimp.


PRINCIPALA „RESURSĂ” A COMPANIEI: ŞOFERII AUTOCAMIOANELOR 

Cristian Dolofan a mizat, aşa cum spuneam, pe calitatea şi eficienţa serviciilor, obiective ce nu pot fi atinse decât dacă ai în spate o echipă, iar divizia de şoferi este pilonul principal al companiei. Prin dialog constant şi condiţii de lucru optime, s-a format un nucleu stabil de şoferi, un lucru rar întâlnit într-un segment de activitate cunoscut pentru fluctuaţiile de personal. 


SERVICII PREMIUM 

Compania de transport organizează curse regulate din şi către Europa, dar şi curse interne, cu frecvență ridicată a plecărilor. Din portofoliul de servicii fac parte: 
- Transport intern și internațional de marfă 
- Transport autoturisme 
- Transport de marfă sub 3,5 tone 
- Transport business 
- Transport agabaritic, servicii escortă transporturi agabaritice 
- Ateliere mobile pentru depanări camioane în regim de urgență

DTO oferă soluții flexibile și suport profesionist pe întregul flux al transporturilor prin: 
¤ costuri reduse; 
¤ calitatea profesională a transportului; 
l rapiditatea livrărilor; 
l siguranța curselor; 
l informații în timp real privind poziția camioanelor. 

Dolo Trans Olimp deține autorizațiile ISO 9001, 14001 și 18001, beneficiind de un sistem de management integrat - Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Operațională.