DTO Rally Team ia startul în Raliul Iașului în formație redusă

După debutul de acasă, la Raliul Argeșului, urmat de competițiile din Brașov-Harghita și Sibiu, Campionatul Național de Raliuri Betano continuă pentru DTO Rally Team în Moldova. 

Echipa argeșeană se deplasează în acest final de săptămână în capitala regiunii pentru a concura în Raliul Iașului, una dintre cele mai îndrăgite etape din raliurile autohtone.

Cu o lungime de 116 kilometri cronometrați care vor fi parcurși vineri și sâmbătă, evenimentul are loc pe drumurile de macadam din județul Iași, fiind caracterizat de probele speciale rapide și tehnice. 

Noutatea este reprezentată de o secțiune nouă a probei „Dobrovăț”, cunoscută pentru săritorile spectaculoase, în timp ce specialele de sâmbătă sunt identice cu anii anteriori: câte două treceri pe „Cioca-Boca” și ”Mădârjac”. 

Parcul de service al competiției va fi amplasat în superba piață a Palatului Culturii, una dintre cele mai emblematice clădiri din Iași.

DTO Rally Team se va alinia la startul Raliului Iașului cu doar două echipaje: Cristi Dolofan și Petre Tobă vor reveni la bordul Peugeot-ului 208 R5, în timp ce Dorin Banciu și Ioana Stan se vor lupta în cadrul clasei 11 la bordul modelului Toyota Celica GT4.

Din păcate, Eugen Cărăgui și Robert Fus nu vor fi prezenți în cursa din Moldova din cauza unor probleme personale de ultim moment ale pilotului, în timp ce Raul Badiu concurează în acest weekend în etapa de Campionat Mondial de Raliuri pentru Juniori din Estonia, unde reprezintă România la cel mai înalt nivel competițional.

Pilotul DTO Rally Team se va lupta în a doua cursă JuniorWRC din 2020 cu cei mai talentați tineri piloți din lume în drumul său către mult râvnitul titlu de campion mondial.

„Păstrăm spiritul care ne-a consacrat ca echipă de-a lungul anilor, acela de a avea în componență doar prieteni care să corespundă valorilor și principiilor DTO Rally Team. Echipa a fost clădită în acest fel și nu vom coopta alte echipaje, chiar dacă la Iași vom puncta cu doar două mașini. La Transilvania Rally vom reveni în formulă completă și sperăm să aducem o surpriză pentru fanii de motorsport din România,,  a spus Traian Pavel, team manager DTO Rally Team. 

După participarea de la Raliul Perla Harghitei Tess cu Citroen-ul C3R5 și absența de la Raliul Sibiului, Cristi Dolofan și Petre Tobă revin la bordul Peugeot-ului 208 R5 cu care au evoluat începând cu 2019.

Cu probe speciale rapide și tehnice de macadam, evenimentul este unul așteptat de către echipaj, care se simte excelent pe suprafața Raliului Iașului.

„După absența de la Sibiu abia aștept revenirea pe macadam! Am trăit senzații interesante în postura de spectator pe „Șanta” de noapte, dar îmi este dor să mă aflu în mașina de concurs. Iașiul va fi primul macadam din 2020 pentru mine, iar înaintea cursei am efectuat o sesiune de teste cu Peugeot-ul 208 R5, reușind să ne împrietenim mai bine, mai ales după experiența cu Citroen-ul C3 R5 de la Raliul Perla Harghitei Tess.” a spus Cristi Dolofan înaintea Raliului Iașului 2020.

După podiumul de la Sibiu, argeșeanul Dorin Banciu continuă campania din cadrul clasei 11 și la Raliul Iașului, în dreapta acestuia urmând a reveni Ioana Stan.

Cu un număr mare de adversari redutabili în cadrul categoriei, lupta pentru podium va fi mai strânsă ca niciodată, dar echipajul este încrezător în forțele sale pentru un nou rezultat bun sub culorile DTO Rally Team.

În sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors - Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream și HidroGaz.