DSP Argeș- anunț de maxim interes pentru cetățeni!

Direcția de Sănătate Publică Argeș vine cu recomandări pentru argeșeni.
Atenție la consumul excesiv de alimente și alcool!

Este recomandat consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă a Sărbătorilor pentru a preveni riscul declanșării unor afecțiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hiperensiune arterială și obezitate.

De asemenea, se recomandă populaţiei să consume carne de porc numai examinată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate, deoarece trichineloza este o boală determinată de un parazit care ajunge în organism în urma consumului de carne infestată.

Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon. În perioada Sărbătorilor de iarnă, alimentaţia trebuie să fie cat mai diversificată, cuprinzand zilnic cereale, legume, fructe, lapte şi derivate. Aportul de lichide trebuie să fie de minimum 1,5 l pe zi.

Consumul excesiv de alcool poate produce deshidratarea organismului, chiar dacă, pe moment, dă senzaţia de încălzire a corpului.