Drumul express Craiova-Piteşti rămâne un mare șantier, și după 12 ani

A trecut mai mult de un deceniu de la prima promisiune că vom avea drum expres între Craiova şi Piteşti. Cel mai mare investitor din Oltenia ceartă Guvernul şi îi cere să îşi amintească de angajamentele asumate.

O delegaţie de miniştri interimari în frunte cu Ludovic Orban verifică stadiul lucrărilor pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, vital pentru dezvoltarea Olteniei. În 2008, statul român şi-a asumat prin memorandum construirea acestui drum de mare viteză. La 12 ani distanţă, drumul a rămas în stadiul de necesitate.
LUDOVIC ORBAN, Premier interimar: Necesitatea drumului expres este foarte mare, iar pentru guvernul pe care îl conduc este o prioritate absolută.

De ani de zile, oamenii asistă la un circ al promisiunilor. Între timp, în lipsa unui drum de mare viteză, traficul în zonă este infernal.
De altfel, şi cel mai mare angajator din Oltenia a cerut cu insistenţă finalizarea acestei investiţii. Iar vizita premierului la Craiova a fost prilej pentru amercani să le amintească autorităţilor de la Bucureşti de angajamentul luat în urmă cu mai bine de un deceniu.
ANDREW MCCALL, Vicepreședinte Relații Guvernamentale Ford: Este bine să vedem că s-au început lucrările la şoselele de centură de la Slatina şi Balş. Dar cu toţii ştim că mai este mult de lucru.

Şoseaua de mare viteză care va lega Craiova de Piteşti a fost împărţită în patru tronsoane. Primele două au fost atribuite şi se află în perioada de execuţie.

Tronsonul doi al drumului expres Craiova Pitești integrează centurile orașelor Balș și Slatina iar oficialii dau asigurări că șoselele ocolitoare vor fi date în folosință în iunie 2021.

Pe tronsonul 1 însă, constructorul şi-a dat seama că drumul trece prin acelaşi loc pe unde ar trebui construit spitalul regional, dar şi pe un teren care nu a fost expropriat. Aşa că acum, lucrările bat pasul pe loc.

”Este adevărat că au existat unele modificări de traseu, dar asta nu oprește antreprenorul să se mobilizeze la maxim pe cei 7 km din cei 17 din tronsonul 1 unde are autorizație de construire si fron de lucru”, spune Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Cât priveşte tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres, acestea au fost scoase la licitaţie, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 24 februarie.

Sursa: observator.tv