Drumul expres Craiova-Piteşti aduce Muzeului Judeţean 200.000 lei

În octombrie, s-a dat startul lucrărilor la una dintre cele mai importante investiţii de infrastructură rutieră, aşteptată şi promisă de mai bine de 10 ani, respectiv drumul expres Craiova-Piteşti. 

În total, noua şosea, va avea 120 de kilometri şi va costa aproape 420 de milioane de euro, cu termen de finalizare 2022. Aşa cum se practică la orice drum, înainte de a se construi, se fac cercetări arheologice, pentru a identifica existenţa vreunui sit. Pe drumul expres Craiova – Piteşti, de realizarea diagnosticului arheologic se ocupă Muzeul Judeţean Argeş. „Am început lucrările în luna octombrie şi continuăm. Deocamdată, avem în teren doar arheologii din cadrul instituţiei, dar dacă vor descoperi ceva, vom discloca şi alţi specialişti. Lucrăm pe un tronson de 35 km, situat pe teritoriul judeţului Olt. Acest contract înseamnă pentru noi circa 200.000 lei.”, ne-a declarat directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu. 

Munca arheologilor de pe terenul destinat drumului expres Craiova-Piteşti va fi mult uşurată, având în vedere că Muzeul a achiziţionat cea mai modernă staţie de arheologie. „Costul acesteia va fi amortizat destul de rapid, dat fiind faptul că o vom folosi la drumul expres, dar şi pentru că la anul foarte multe administraţii locale vor actualiza şi întocmi PUG-uri şi vor apela tot la serviciile noastre.”, a mai explicat Cornel Popescu. 

 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta