Drum în lucru semnalizat - Neatenția l-a adus în groapă!

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a sărit cu autoturismul într-o groapă. S-a întâmplat, cu puțin timp în urmă, la intrarea în Câmpulung, pe drumul național 73, zonă unde există lucrări semnalizate.

CITEȘTE ȘI ... Vouchere mai mari pentru bugetarii care își petrec vacanţa în extrasezon

 

Din primele date, se pare că șoferul nu a observat sistemul de avertizare ”Drum în lucru” și a ajuns cu mașina într-o groapă adâncă de aproximativ 5 m.

Bărbatul, din localitatea Popești Leordeni, era singur în mașină. În urma evenimentului rutier, acesta nu a fost rănit. Va trebui, în schimb, să-și repare autoturismul.

 


 


Sfaturi utile de urmat de catre soferii!

 

 

Impunerea unui ritm propriu
Poate cel mai important sfat este acela de a merge in ritmul propriu. Soferul incepator nu trebuie sa cedeze presiunii exercitate de alti soferi in trafic. Cu cat trec saptamanile, cu atat mai multa experienta se acumuleaza, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se mearga cu viteza mare.

 

Siguranta la volan
In ceea ce priveste siguranta, este foarte important sa urmeze obiceiurile bune invatate in scoala de soferi. Printre acestea se numara reglarea oglinzilor si purtarea centurii de siguranta. Aceste miscari ar trebui sa devina reflexe si instinctive ori de cate ori se pleaca la drum. Cu cat mai repede soferul incepator se obisnuieste cu aceasta rutina, cu atat mai usor o va aplica. In ceea ce priveste mecanica, soferul incepator va avea nevoie ca in primele cateva saptamani sa-si cunoasca masina, sa stie cum reactioneaza, puterea acesteia etc.

 

Practica continuu in scopul dobandirii increderii
Inainte de a se aventura pe trasee complicate, se recomanda ca soferii incepatori sa mearga mai mult pe traseele cu care sunt familiarizati. Drumurile cu trafic redus ii pot ajuta sa castige incredere si sa se pregateasca pentru trasee mai complicate, zone inguste sau mai complexe si rute mai aglomerate.

 

Experienta se castiga in timp
Dupa primele saptamani sau luni de condus, este important ca soferii incepatori sa nu se relaxeze pe fondul unui fals sentiment de control. Abilitatile de conducere, stapanirea vehiculului, capacitatea si viteza de a reactiona in situatii neprevazute sunt achizitionate dupa mai multi ani si mii de kilometri.

 

Concentrarea la drum
Soferul incepator trebuie sa acorde o atentie deosebita celorlalti participanti la trafic. Sa incerce sa anticipeze ce vor sa faca, pentru ca, in multe cazuri, acestia sunt cei care nu sunt atenti la trafic. Concentrarea la drum si observarea permanenta a mediului sunt esentiale. La inceput, este important sa se evite orice distragere a atentiei, chiar si conversatia cu alti pasageri din masina. Chiar si sistemele Bluetooth implica lipsa de atentie de la condus. De asemenea, conducatorii auto incepatori ar trebui sa isi opreasca telefoanele in timp ce circula.

 

Adaptarea la conditiile de trafic
Un alt sfat de luat in seama tine de controlul vitezei. Nu doar ca trebuie sa se respecte limitele de viteza din trafic, este esential ca soferul incepator sa se adapteze la orice circumstanta de trafic.


Intretinerea masinii
De la inceput, desi masina poate fi noua, trebuie sa se acorde atentie intretinerii sale. Presiunea in anvelope si starea acestora ar trebui sa fie revizuite periodic. In mod similar, nivelurile de ulei si lichide. In masina trebuie sa existe obiectele necesare in situatii de urgenta: triunghiuri de siguranta, vesta reflectorizanta si o trusa de prim ajutor.

 

Inainte de a pleca la drum nu se consuma alcool
Desi este valabil pentru oricine conduce o masina, cu atat mai mult conducatorii auto incepatori nu trebuie sa consume alcool. Experienta este un plus, iar lipsa ei poate provoca un dezastru.

 

Obligativitatea semnului de incepator
O alta regula care reglementeaza primul an de conducere este de a indica faptul ca masina este condusa de un incepator, prin aplicarea semnului distinctiv pe parbriz. Desi poate parea inutil, acest semn ii determina pe ceilalti soferi sa adopte un comportament prudent in trafic.

 

Informarea in continuu
Soferul incepator care va citi continuu are toate sansele sa fie informat util si corect cu tot ceea ce priveste modul optim de condus si nu numai. 

 

Sursa ”Sfaturi utile de urmat de catre soferii!”: auto-bild.ro

 

 

 

Sursa foto Info Trafic Pitesti