Drum asfaltat anul trecut - rupt de ploile abundente din ultimele zile!

Drum rupt în nordul județului! Vorbim despre porțiunea DJ 725  Stoenești – Dragoslavele, drum modernizat în cursul anului 2018, atât prin asfaltare, cât și prin executarea unor lucrări de artă (podețe, ziduri de sprijin).

La momentul finalizării lucrărilor de modernizare, în luna noiembrie 2018, conducerea CJ Argeș a prezentat lista reparațiilor în zona menționată:
- Podețe tubulare D+600 mm – 4 bucăți, D = 1.000 mm – 5 bucăți
- Lucrări suprastructură (asfalt) – două straturi – unul de legătură și unul de uzură
- Ziduri de sprijin executate - 11
- Parapete metalic tip semigreu pe o lungime de 800 de metri liniari
- Valoare totală a investiției fiind de 5 milioane 935 mii lei, fără TVA (59 miliarde lei vechi)

CITEȘTE ȘI .... DN 7 va fi închis în zona localităţii Topoloveni


Zilele trecute, drumul s-a rupt. Reprezentanții Consiliului Județean susțin că problema a apărut în urma ploilor abundente din ultima vreme, dar și din cauza depășirii gabaritului, în special în cazul ransportului de lemne. Tot aceștia promit că situația va fi rezolvată în scurt timp: 
”Pe drumul judetean Stoenesti-Dragoslavele s-a produs o fisura din cauza ploilor abundente din ultima perioada, dar si a depasirii gabaritului (transport de lemne) și nerespectării restricției de circulație din zona respectivă. În cursul săptămânii viitoare, Regia Județeană de Drumuri Argeș va interveni pentru a remedia situatia.
La momentul deplasării în teren a conducerii CJ Argeș și Regiei de Drumuri, se finalizase turnarea stratului de asfalt pe DJ Stoenești-Dragoslavele. In prezent, se lucreaza la: parapete protecție, șanțuri și rigole. După finalizarea tuturor categoriilor de lucrări, se va întocmi un proces verbal de recepție. Menționăm că se executa in continuare lucrări pe acest tronson de drum, proiectul fiind finalizat abia peste aproximativ o lună".

Potrivit aceleiași surse, constructorul lucrării este Regia Automoma Judeteana de Drumuri Arges.