Dr.Tudor Ionescu: Respectând măsurile de precauție, cei mici pot petrece Paștele în siguranță

Vacanța prelungită și ieșirile sau întâlnirile prilejuite de Sărbătorile Pascale trebuie să ofere un mediu sigur pentru copii și adolescenți. Respectând măsurile de siguranţă și comunicând cu medicul, atunci când este cazul, copiii pot petrece în siguranţă evenimentele de familie din acest sezon. Indigestii, reacții alergice, fracturi sau luxații și chiar Covid pot fi unele dintre afecțiunile pe care cei mici le pot dezvolta în această perioadă. Pentru orice problemă de sănătate, Spitalul de Pediatrie Pitești vă stă la dispoziție cu personal dedicat și un mediu sigur. 

 

 

Prezentarea la Urgență nu trebuie amânată!


Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Tudor Ionescu ne-a declarat că în ultimul an, multora le-a fost teamă să treacă pragul unității, ceea ce a dus la agravarea stării de sănătate a copiilor.

„Nu trebuie lăsaţi cei mici până în ultima clipă, deoarece cu cât este mai deteriorată starea de sănătate cu atât este mai greu de recuperat. Copiii sunt în siguranţă la Spitalul de Pediatrie și nu există niciun risc pentru ei sau aparţinători să contacteze virusul. Îi sfătuiesc să nu amâne prezentarea la spital pe aceste motive, deoarece nu au de ce să se teamă. Nu ezitaţi să veniţi cu cel mic la Urgenţe atunci când situaţia o impune, pentru a primi consult medical din partea unui specialist. S-a întâmplat ca unii copii să ajungă prea târziu la noi, când era foarte greu să mai facem ceva.”, a explicat managerul Tudor Ionescu

 

 

 

Fracturile și luxațiile – cele mai frecvente urgențe


„Mare atenţie și la sporturile practicate și la jocurile mult prea năstrușnice, pentru că secţia de ortopedie este mereu suprasolicitată din cauza fracturilor de membre pe care le au copiii. Aceste traumatisme sunt mai întîlnite când vremea permite ieșiri cu bicicletele, role, trotinete sau hoverbord. Este indicat să poarte întotdeuna echipament de protecție, chiar dacă se simt foarte siguri pe ei.”, a mai specificat medicul Tudor Ionescu.

De asemenea, acesta a amintit părinţilor că toate urgenţele pediatrice sunt primite de Spitalul de Pediatrie Pitești. 

 

 


De evitat aglomerațiile!


Infecţia cu Sars-Cov-2 este încă o ameninţare, iar copiii nu sunt imuni.

„În cazul tututor copiilor depistaţi pozitivi cu Sars-Cov-2, evoluţia lor a fost una bună, cu o însănătoșire rapidă. Cu toate acestea nu trebuie ca cei mici să fie neglijenţi. Și la ei se impun măsurile de precauţie. Copiii peste 5 ani trebuie să poarte masca. De asemenea, este necesar să evite întâlnirile de grup cu alţii de vârsta lor sau cu adulţi. Mulți se tem de spitale, de teama infecției cu Covid, dar vă spun sincer că Spitalul este un mediu sigur, unde se respectă toate normele de igienă și dezinfecție. Adevăratele pericole sunt la mall, în marketuri sau la un loc de joacă, așa că mai bine vă lăsați copii acasă când mergeți la shopping. Este de preferat să se renunţe la întâlnirile cu alţi copii în parc sau la evenimente de familie, acolo unde chiar nu se mai poartă mască. Pericolul poate veni de oriunde. Deci, stop colectivitate! Părinţii trebuie să respecte aceste reguli, pentru ca ai lor copii să nu îi îmbolnăveascăpe ei sau pe bunicii lor.”, a mai explicat managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu.