Drogată și violată! Părinții minorei acuză și oamenii legii: „A fost bătută de poliţişti, că a fugit“

Cazul minorei din Câmpulung care a dispărut de acasă de șapte ori, fiind drogată, violată, iar ulterior pusă să se prostitueze, atrage din nou atenția publică. Noi detalii au ieșit la iveală, părinții fetei făcând declarații șocante pentru Curierul Zilei.

Încă de la 13 ani fata a trecut prin experiențe dramatice. Potrivit părinților acesteia, în anul 2017 a ajuns pe mâna unor proxeneți. Pentru a o putea exploata sexual, i-au dat droguri, în scurt timp devenind dependentă.

Prima oară a dispărut fiica noastră de la şcoală, cu o fată mai mare ca ea. În clasa a VIII-a era acea fată. Şi la ora actuală, acea fată se ocupă cu prostituţia şi cu traficul de droguri. Ea a fost prima persoană care a racolat-o pe fiica noastră în 2017. Pe atunci D. avea 13 ani. A fost găsită a doua zi, la un filtru făcut de Poliţie în zona Mioveni. M-am dus eu şi cu un agent la la Poliţia Câmpulung şi am ridicat-o! La câteva zile după ce au găsit-o, am fost la un cabinet ginecologic, a fost făcut un consult de specialitate şi fiica mea era virgină. Nu îi făcuseră nimic“, a declarat Mărioara S., mama fetei.

„Ea mi-a spus că a fost doar în plimbare. Ulterior a fost drogată. O drogau cu doze mici fără să o simţim noi acasă. O drogau cu etnobotanice şi canabis, ca să nu se dăm noi seama acasă. Avem analize acasă, care dovedesc. Am aflat în 2018 la sfârşitul lui martie, începutul lunii aprilie că fetiţa se droghează. Atunci a fost şi dispărută de acasă cu aceşti indivizi, trei la număr (numele lor nu au putut fi divulgate făcând obiectul unor anchete). Era cea de a doua dispariţie, la un an după prima. Atunci am aflat că ea consumă substanţe etnobotanice, după ce am găsit-o. Avea aproape 14 ani. A stat dispărută patru zile. Noi am găsit-o! Am aflat căutând-o şi discutând cu unul, cu altul. Cu un băiat am făcut un flagrant. Acesta l-a contactat pe un tip din Târgovişte cerându-i să meargă să cumpere droguri de la aceşti trei indivizi. Asta după ce poliţia îi audiase pe doi dintre ei, în legătură cu dispariţia fetei noastre. Suspecţii au spus că nu ştiu nimic de ea, nu ştiu unde se află. Ne-am întâlnit la stadion lângă statuie, unde am găsit-o pe fata mea în portbagajul maşinii. Era drogată, era moartă, nici în picioare nu pu­tea să stea. Băiatul respectiv, că e şi declaraţia lui la dosar, a scos-o din portbagajul maşinii. Când am tras-o, ei (n.r. cei care o explotau) erau aproape în mers. Abia am luat-o! Eu m-am agăţat de oglindă că crezut că na...oricum intenţia lor era să dea cu maşina peste noi şi să plece cu tot cu ea, în portbagaj. Am chemat poliţia, au venit la faţa locului dar ei (n.r suspecţii) nu mai erau, că fugiseră. Noi ne-am dus la poliţie, au constatat şi domnii de la Judiciar starea în care era, că e scris acolo, că se afla sub influenţa substanţelor. De indivizii respectivi ştiu că i-au prins, nu ştiu unde. Au fost duşi la Poliţie la Câmpulung. Le-a fost luată o declaraţie şi la revedere, nu li s-a întâmplat absolut nimic. Nimic! Niciunul nu are nicio ameddă, nici cel de la volan care nu avea voie să transporte un copil în portbagaj, că ştia că este dispărută şi este căutată. Dispariţia s-a încheiat aşa! Caz de dispariţie, copil găsit, gata! Noi am fost ulterior la Spital Obreja unde a fost internată, pentru droguri. Îi dădeau medicamente să nu mai intre în sevraj“, a mai precizat mama fetei pentru Curierul Zilei.

De asemenea, părinții spun că până să îi cunoască pe acești indivizi, fata nu a creat niciodată probleme. Avea rezultate bune la învățătură și participa la olimpiade: „În clasa a VIII a fost altă dispariție, înainte de Paşte în 2018. Ulterior a mai dispărut tot cu aceleaşi persoane, încă de trei sau dacă nu, chiar patru ori, la rând. În perioade diferite. Stătea o săptămână, două, iar pleca. Veneau băieţii, până în spatele casei şi o luau de aco­lo. Veneau cu maşină dar ei nu deţineau permis de conduce­re”, a declarat tatăl fetei conform sursei citate.

Mai mult, părinții copilei susțin că sunt nemulțumiți de felul în care polițiștii din Câmpulung și-au făcut treaba și că aceștia ar fi protejat anumiți infractori, potrivit Curierul Zilei: „A fost dispărută şi plasată la o altă persoană. Ştim numele şi l-am dat la Poliţia Câmpulung. La fel, au fost chemaţi şi au spus că nu ştiu nimic. Oare domnii poliţişti nu ar fi trebuit să îi cerceteze şi pe cei care au minţit? Sau măcar să le dea o amendă pentru inducerea organelor în eroare?! De atâtea ori a dispărut fata noastră şi ei au minţit! De fiecare dată când dispărea de acasă, sesizam Poliţia. Imediat! Vedeam seara că nu a ajuns acasă până la 22.00, sunam direct. Mă duceam a doua zi şi făceam plângere la Poliţie. Dacă sunam la poliţie, cred că am sunat o dată sau de două ori şi la 112, ne duceam şi ei ne spuneau: . Mă înjosea pe mine! Eram o dată cu copilul cel mic după mine la 12.00 noaptea în secţia de Poliţie şi ţipa şi urla domnul comisar la mine. Am mesaje date de noi către şeful comisarului respectiv, unde ne-am plâns că suntem ameninţaţi. Este vorba de cel care s-a ocupat de unul dintre cazurile de dispariţie. Ulterior, la altă plecare, fiica noastră avea patru zile de la dispariţie şi declarasem dispariţia la Poliţie. Aceleaşi persoane cele două, neavând permis la acea pri­oadă, pentru că aveau doar 17 ani, au mers cu o maşină neînmatriculată, număr fals, fără permis şi au furat combustibil de la o benzinărie din Câmpulung. Totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, există la dosar. Au fugit de acolo şi au vrut să plece către Târgovişte dar, fiind drogaţi au ajuns cu maşina în şanţ. M-am dus la Poliţie şi le-am arătat. A fost fiica mea la Poliţie şi a declarat că a fost cu acele pesoane în maşină. Nu au vrut să ia amprente cei de la poliţie, să se demonstreze că fiica mea a fost cu ei şi spune adevărul. Au vrut să zboare treaba, nu mai există! Când am fost să întreb la poliţie despre caz, mi-au spus că nu mai e treaba mea, e alt dosar. La două luni după fapta asta, unul dintre ei a luat permisul de conducere. Pentru mine e clar că nu au făcut ni­mic, că dacă îl cercetau nu avea dreptul să ia permisul de conducere. Pentru mine asta e clar, că sunt mână în mână“, susține mama fetei.

„În 2018 am dat declaraţii noi ca părinţii şi am depus filmări în care unul dintre cei doi recunoaşte că a vă­zut filmări când o batjocoreau pe fiica mea şi a fost înregistrată când o prostituau. Aceste filmări au fost date către BCCO în 2018. În 27. 03.2018 am făcut o sesizare la BCCO Piteşti. În 16.04.2018, Poliţia Câmpulung a trimis un dosar sau o reclamaţie de-a noastră! Dar nu a fost numai una, ci mai multe. Tot în 2018, fata a fost găsită în faţa casei acelor indivizi, la fel de drogată, ca un şobolan, sub o maşină. Era pitită sub o maşină! Acolo o puneau să stea! Asupra ei a fost găsit un telefon mobil, deşi ea nu a plecat de acasă cu telefon, pentru că nu avea. În telefonul găsit la ea erau multe numere de la clienţi. Ei o trimiteau să se prostitueze. Pe acel telefon era contactată de clienţi dar telefonul i-a fost dat de unul dintre ei. Am fost iar la poliţie. A spus când a fost violată. Cei doi au dus-o la un traficant şi el a violat-o“, mai spune mama minorei.  

O altă dezvăluire care șochează este aceea conform căruia fata ar fi fost bătută de polițiști, conform părinților copilei. S-ar fi întâmplat într-una din dățile când a fost găsită de oamenii legii. Ar fi fost dusă la Sediul Poliției, de unde ar fi fugit ulterior. După ce a fost găsită tot de către polițiști, aceștia ar fi lovit-o, se arată în Curierul Zilei:  O dată când a fugit de acasă, au găsit-o şi au dus-o la Poliţie. Atunci fiica mea a reuşit să fugă din sediul Poliţiei. Au scos toată poliţia în stradă, după ea. Au căutat-o! Au găsit-o din nou, la un interval de jumătate de oră, au dus-o înapoi şi au luat-o la bătaie. A fost bătută de poliţişti, că a fugit. Ultima oară, fiica mea fiind drogată, nu ştiu ce o fi făcut ea, dar au sărit şi au luat-o la bătaie. În 2019 când a dispărut ultima dată, a lispit în total 28 de zile“, susţineMărioara S.  

„Am aflat că eu am dosar penal pentru violenţă în familie. Când a fugit o dată, după ce a venit acasă, eu i-am dat două palme. În 2019, am aflat că am dosar penal pentru violenţă în familie. Domnii poliţişti în loc să îşi facă treaba, să îi caute pe traficanţii de minori şi traficanţii de droguri, mi-au făcut mie dosar penal. S-au autosesizat şi mi l-au întocmit. Asta din cauză că o dată după ce am găsit-o şi am adus-o acasă, i-am dat două palme. Poliţia m-a întrebat ce am făcut şi eu am spus că i-am dat două palme. Ei mi-au spus că trebuie să mă duc să preleveze probe şi eu am crezut că vor să vadă dacă e violată, când colo, lor le trebuia ca să îmi facă mie dosar că am bătut-o. Poliţia îi acoperă sută la sută (n.r pe infractori). Ei îi ştiu!În tot Câmpulungul dacă veniţi şi întrebaţi de numele astea îi cunosc, toată lumea ştie cu se se ocupă. Cred că sunt protejaţi de Poliţie. O perioadă de un an şi 7 luni de când durează povestea asta, nu au făcut nimic, dar mi-au făcut mie dosar penal“, a precizat Paul S, tatăl copilei, conform sursei citate.

Acum, fata este instituționalizată, fiind într-un centru de tip familial. 

Citește aici întreaga poveste.