Dramă în Argeş! Bebeluş de 3 luni mort - Părinţii îi acuză pe medici, iar aceştia susţin că băieţelul s-a născut...

Dramă într-o familie din Argeş. Părinţii unui copilaş de nici 4 luni îi acuză pe medici de moartea copilului lor. Pe de altă parte, actele medicale arată că băieţelul s-a născut cu probleme grave de sănătate. 

CITEȘTE ȘI ... Filtre de amploare ale Poliției! Record de amenzi în trafic în minivacanța de 1 Decembrie!

Roberto Cristian Badea Paraschiv a fost un copil foarte dorit de părinţii lui. Din păcate, bucuria naşterii a fost umbrită de problemele de sănătate ale bebeluşului. Mama băieţelului, în vârstă de 28 de ani, povesteşte că timp de trei luni şi două săptămâni, cât a trăit micuţul, a fost plimbată între spitale, fără ca vreun medic să-i spună cât de gravă este situaţia, fără să i se pună copilului un diagnostc concret. 

"Copilul meu nu trebuia să moară! Doi ani ne-am rugat să-l avem. Când am aflat că sunt însărcinată, a fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Încă de la naştere au apărut, însă, problemele. Trebuia să nu fiu lăsată să nasc normal. Copilul trebuia scos prin cezariană, deoarece în ultimul trimestru de sarcină medicul ginecolog de la Bucureşti, care m-a văzut, a pus problema de lichid în cantitate mare. Medicul care mi-a asistat sarcina n-a fost de acord, a susţinut că trebuie să nasc la termen. Aşa s-a întâmplat. Am născut normal, la Bucureşti, dar nu cu medicul meu, ci cu un medic care era în spital atunci. Copilul era foarte bine la naştere, nu a avut nevoie de resuscitare, doar că s-a născut micuţ, în ultimul trimestru de sarcină nu mai luase în greutate. A avut doar 2300 de grame. Cât era in maternitate, a fost văzut de un medic genetician care mi-a spus că ar fi suspect de sindromul Rubinstein - Taybi şi să fac toate demersurile să aflu dacă e aşa sau nu. I-am făcut acele analize, care au ieşit bine. L-au externat având 2185 de grame. Înainte să plecăm din spital, de la Filantropia, m-au trimis la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, la neurologie, pe motiv că orice sindrom are la bază ceva neurologic. Ne-am întors la Filantropia cu rezultatele şi de aici mi-au spus că e clinic sănătos din punct de vedere neurologic. Totuşi, mi-au spus să merg să îl mai vadă un genetician. Am mers acasă. Din punctul meu de vedere, copilul era sănătos, dar tot scădea în greutate. Medicul de familie, când am mers la un control de rutină, m-a trimis de urgenţă la Bucureşti. Aici i-au ieşit leucocitele mari, o infecţie în corp. Au început să-i administreze un tratament. După trei zile i l-au schimba; numărul leucocitelor crescuseră. Am ajuns şi la alte spitale. Îmi spuneau <>. Nu mi-a spus nimeni la ce să mă aştept sau ce să fac. Cu două zile înainte să-mi moară copilul am mers la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, să-i schimbe sonda prin care era alimentat cu lăptic. M-au trimis înapoi cu el acasă. Sunt medici, trebuiau să îşi dea seama că băieţelul meu e în stare gravă, să îl interneze sau să mă trimită la un alt spital, nu să mă trimită acasă. O să fac toate demersurile să văd cine e vinovat de moartea copilului meu. A fost viaţa mea. Eu nici nu ştiu dacă mai pot să fac copii. Sunt un om terminat!  Când am plecat ieri dimineaţă spre spital cu el, copilul meu era cald. Chemasem ambulanţa, dar după 5 minute, l-am urcat în maşina personală şi am plecat spre spital. Parcursesem eu de la Răteşti spre spital vreo 20 de km şi ambulanţa abia pleca spre solicitare. Nu e posibil aşa ceva! Dacă veneau la timp cu o ambulanţă dotată, poate copilul meu era în viaţă. Nu ştiu cine e vinovat. În principiu, medicul ginecolog, că trebuia să îmi scoată copilul prin cezariană, cum a zis celălalt medic. Poate, dacă nu înghiţea lichid, dacă îl scotea la timp, nu se năştea cu atâtea probleme", a declarat, pentru Sursa Ta, mama copilului mort. 

Femeia, care acuză că din ziua în care l-a adus pe lume pe copil până sâmbătă totul a fost un haos medical, susţine că va sesiza organele abilitate să facă dreptate în cazul morţii bebeluşului său. 

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Piteștenii au ieșit în stradă - Se strigă: ”Jos PSD!”

Cazul copilului a fost unul extrem de grav, cu şanse reduse încă de la naştere din cauza problemelor genetice, susţin medicii. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pediatrie din Piteşti, copilul a fost prezentat de două ori la această unitate medicală. Prima dată a fost adus în ziua de Sfântul Andrei, când s-a solicitat schimbarea sondei prin care micuţul era alimentat. Potrivit Adinei Enescu, purtător de cuvânt în cadrul spitalului, starea copilului nu necesita internare. Părinţilor li s-a comunicat să urmeze indicaţiile medicului de la Bucureşti. Sâmbătă, susţine aceeaşi sursă medicală, copilul a fost adus mult prea târziu, în stop cardio-respirator. 

"În data de 30 noiembrie în jurul orei 15 şi 18 minute s-a prezentat un sugar de sex masculin în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe. Sugarul, în vârstă de trei luni şi două săptămâni, a fost adus de aparţinători care au solicitat înlocuirea sondei nazo-gastrice. Noi facem frecvent această procedură pentru că sunt mulţi copii care sunt hrăniţi prin gavaj, adică printr-un furtun care ajunge în stomac. Din documentele prezentate de părinţi, un bilet de externare din data de 10 noiembrie 2017, de la Marie Curie, reiese că bebeluşul a fost diagnosticat la externare cu: sindrom dismorfic, în observaţie cu sindrom Rubinstein - Taybi, falimentul creşterii (nu lua în greutate), nefrocalcinoză (depuneri de calciu pe rinichi), lipsa un testicul, degetele doi si trei de la piciorul stang unite şi o greutate de 2700 de grame. Copilul era alimentat cu un lapte special. Tot din documente rezultă faptul că suferea de un refuz gastro esofagian, ceea ce înseamnă că orificiul care face legătura esofagului cu stomacul nu se închide foarte bine şi uneori refulează conţinut gastric către esofag. Atunci a fost externat cu recomandările de a fi alimentat prin gavaj lent cu lapte special şi continuarea investigaţiilor genetice sub îndrumarea medicului genetician. La Spitalul de Pediatrie, sugarul s-a prezentat conştient, echilibrat hemodinamic (circulaţie, respiraţie şi digestie), nu prezenta vărsături şi scaune diareice. Nu era agitat, nu era febril. S-a procedat la schimbarea sondei şi s-a verificat permeabilitatea acesteia. Nu prezenta motive pentru a fi oprit în spital. Sugarul a părăsit CPU în jurul orei 15:45, cu recomandarea să respecte indicaţiile de pe biletul de externare emis de clinica din Bucureşti", a declarat Adina Enescu.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO ȘOCANT! Fetiță moartă, după ce a fost strivită de o mobilă! Intervin mascații!

Sâmbătă, copilul nu a fost adus în viaţa la Spitalul de Pediatrie, susţine aceeaşi sursă, potrivit fişei medicale a bebeluşului: "Ieri, 2 decembrie, la ora 8:04 a fost adus copilul la CPU Piteşti. A fost evaluat şi s-a constatat că sugarul prezenta cianoză generalizată, tegumente reci, absenţa respiraţiei, absenţa pulsului central şi periferic(nu mai avea activitate cardiacă) şi avea pupilele fixe. La înregistrearea pe monitor apărea linie izoelectrică. Cu alte cuvinte, era în stop cardio respirator. S-au iniţiat manevrele de resuscitare, conform protocolului, dar fără rezultat. Din păcate, s-a declarat decesul".

Femeia, care acuză că din ziua în care l-a adus pe lume pe copil până sâmbătă totul a fost un haos medical, susţine că va sesiza organele abilitate să facă dreptate în cazul morţii bebeluşului său.