Dragostea pe internet poate fi periculoasă. Ce recomandă experții

Dragostea căutată pe internet poate fi periculoasă, avertizează specialiştii. Statisticile arată că 70% dintre românii singuri au accesat cel puţin o dată un site de matrimoniale, unde au încercat să-şi caute perechea. Experţii atrag atenția că e și metoda preferată a proxeneților, pentru a-și racola victimele.
„Am prietene care au accesat acest gen de site-uri, chiar una dintre ele şi-a găsit jumătatea. A avut noroc. Este şi azi cu el, sunt deja de câţiva ani împreună, şi-au întemeiat o familie”, spune o tânără.

 

 

E mult mai simplu așa, spun tinerii. Nu mai pierzi timp cu întâlniri inutile. 

Însă şi riscurile sunt pe măsură. Astfel de platforme sunt folosite și de proxeneți, pentru a racola victimele.
„Fiind tinere şi fără experienţă, mai ales fetele, intră foarte uşor în jocul unor pedofili sau al unor persoane rău intenţionate, pentru că acele persoane sunt nişte persoane mature, care ştiu deja ce aşteptări are tânăra şi îi oferă exact ce acea tânără aşteaptă. Este de fapt un joc care să o atragă într-o lume a prostituţiei sau pur şI simplu să fie violată, agresată, şantajată ulterior”, explică psihologul Keren Rosner.
„Este de ajuns să se afişeze o persoană care să ofere şi fata, în necunoştinţă de cauză, care nu are suficienră informaţie, suficientă experienţă de viaţă, să fie uşor ademenită”, spune o tânără.

„Nu ştii ce formă de validare ar avea pe profilul omului. Nu poţi să verifici un istoric al lor. Mai degrabă, mergi pe un site de social media unde măcar ştii ca e un cunoscut al unui alt cunoscut”, arată o altă tânără.

 

 

Experţii vin şi cu recomandări.
„Nu contestăm că aceste site-uri sunt foarte utile şi multe persoane şi-au găsit perechea câutând pe aceste site-uri. Aştepţi, nu te grăbeşti, nici celălalt nu ar trebui să se grăbească să se întâlnească, iar întâlnirea să fie într-un loc public, într-un loc sigur, iar alte persoane din familie sau prieteni să ştie unde eşti şi să ştie că te-ai întâlnit cu o persoană de pe un site”, spune Keren Rosner.

Pe lângă site-urile matrimoniale, românii mai recurg la aplicaţiile speciale unde cunosc persoane, la reţele de socializare sau la speed dating.

Sursa: Digi24.ro