Dragoş Boncea - îndemn către locuitorii din Poienarii de Argeș: „Țineți flacăra aprinsă!”

Opt ani de muncă în echipă, la Poienarii de Argeș. Opt ani în care s-a lucrat la foc continuu. Opt ani cu proiecte duse la bun sfârșit. Opt ani cu speranțe de mai bine. Opt ani cu piedici și cu zbateri. Opt ani cu bune și cu rele. Opt ani în slujba comunității. „Țineți flacăra aprinsă!” este îndemnul echipei primarului Dragoș Boncea către electoratul din localitate. O echipă sudată, care de opt ani, în aceeași formulă, cot la cot, face administrație în interesul comunității. Alianța Național Țărănistă este partidul sub sigla căruia candidează, cu credința că la primărie nu se face politică, la primărie este vorba doar despre oameni și faptele lor.

 

 

 „Nu ne permitem luxul unor experimente”


„Din 2012, ținem flacăra aprinsă. Sunt opt ani și mai bine de muncă. Avem proiecte finalizate, duse la bun sfârșit, de care comunitatea se bucură, dar și proiecte în curs de derulare. În următorii patru ani vom avea o cursă nebună a administrațiilor locale pentru fonduri guvernamentale și mai ales pentru fonduri europene. Cine se va mișca rapid va câștiga. Nu ne permitem luxul unor experimente, mai ales acum, când lucrurile s-au așezat pe un făgaș bun pentru Poienarii de Argeș. Am adus investitori în localitate, urmează să ne mai vină o altă mare investiție. Vrem să ne ținem tinerii la noi, în localitate. Vrem ca diaspora să revină, copiii să se întoarcă la părinți, să aibă de lucru aici, acasă” - a declarat primarul Dragoș Boncea. 

 

 

 „Făcând diferența, cu siguranță vor alege în cunoștință de cauză!”


Cum va arăta localitatea peste patru ani? Viceprimarul Cornel Panțeru, membru de bază și implicat al echipei Partidului Alianța Național Țărănistă, spune că viitorii patru ani vor fi ani de luptă pentru interesele comunei, dar și ani în care va trebui să găsească soluții la lucruri care au fost prost gândite la nivel de regiune pentru că... nu am avut o administrație județeană care să facă lucrurile cu cap, care să consilieze sau care să intermedieze asocieri între localități pe bază de interese comune.    


„Prioritatea zero a viitorilor patru ani o reprezintă apa și canalizarea. După lansarea ghidurilor vom vedea dacă putem directa acest proiect pe zona fondurilor europene. Prin fonduri guvernamentale am încercat de trei ori până în prezent, depunând proiectul de canalizare la Ministerul Dezvoltării pe vremea guvernării PSD. Ni s-a spus că... nu sunt bani. În schimb, au fost bani, spre exemplu, pentru modernizarea de intersecții pe drumurile de interes local din Micești. Asta, apropo de prioritățile pe care le au guvernanții noștri! Din păcate, am avut cea mai proastă strategie de dezvoltare și asta, pentru că nu am avut nicio conducere a Consiliului Județean care să indice o direcție. Pe toată Valea Topologului trebuia o rețea unică de apă și canalizare, cu câteva stații de pompare și o singură stație de epurare. Astăzi, din niște orgolii ale unor primari și din dezinteres județean, fiecare comună are câte o stație de epurare. Fiecare UAT a făcut ce l-a tăiat capul, în loc să facem o asociere benefică tuturor locuitorilor” - spune viceprimarul Cornel Panțeru.  


Nu este singurul proiect în care nu a găsit... deschidere din partea localităților vecine.

„Și în ceea ce privește rețeaua de gaze am încercat o asociere care nu a dus foarte departe. Am preferat să mergem la vecinii din Vâlcea, să ne asociem cu alte localități în acest sens. Nu vreți să știți, în ultimii patru ani, cât s-a uitat Consiliul Județean către Poienarii de Argeș! Nu s-au uitat nici cei de acum, de la Guvernul PNL. La ultima rectificare de buget, patru localități din Argeș, printre care și noi, nu au primit niciun leu. Sunt niște primării care nu sunt agreate de unii politicieni de la județ, dar din cauza cărora suferă oameni” - a mai declarat viceprimarul Cornel Panțeru. 


Chiar și așa, în ciuda impedimentelor, echipa care conduce Primăria Poienarii de Argeș are pârghii și are soluții. Și, cel mai important, are determinarea necesară! 


„Cine vrea să vină în fruntea primăriei trebuie să știe multe lucruri. Cu... vom face, vom drege, nu se rezolvă lucrurile. La primărie vorbim despre administrație, nu despre politică, nu despre lozinci! Locuitorii nu trebuie decât să privească la cum arăta localitatea în urmă cu opt ani și cum arată acum. Făcând diferența, cu siguranță vor alege în cunoștință de cauză! Oameni buni, vă aștept la vot! Continuăm împreună! Ținem flacăra aprinsă!” - este apelul primarului Dragoș Boncea.