Dragoș Tudorache - noul ministru la Interne!

Dragoș Tudorache - noul ministru la Interne! La depunerea jurământului, președintele Klaus Iohannis: Ministerului îi revine un rol foarte important în asigurarea ordinii şi disciplinei la alegerile parlamentare.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie la care a participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, premierul Dacian Cioloş şi membri ai Cabinetului.

Fost şef al Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, şi-a început cariera ca judecător la Judecătoria Galaţi, în anul 1997, funcţie pe care a deţinut-o timp de cinci ani. O parte din această perioadă a fost şi şef de unitate şi coordonator al celulei de analiză în cadrul Departamentul pentru Statul de Drept şi Protecţie a Drepturilor Omului al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în Kosovo. Ulterior, din 2003 până în 2005 a condus departamentul juridic al echipei Judecătorilor Internaţionali ONU, Administraţia Interimară ONU pentru Kosovo. În perioada martie 2005 - mai 2007 a fost Task Manager în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

CITEȘTE ȘI ... Manager nou la Floreasca!

Din mai 2007 până în martie 2009 a fost coordonator al proiectului Facilitatea Schengen la Comisia Europeană, iar apoi, până în 2013, a ocupat poziţia de şef de unitate, director executiv interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT la Comisia Europeană.

Din noiembrie 2013 până în 2015 a fost şef al unităţii Afaceri Internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene, iar apoi a devenit şeful cancelariei premierului Dacian Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, noului ministru de interne Dragoş Tudorache că principala misiune este aceea ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în perfectă ordine şi "să avem garanţia că rezultatul nu este viciat în niciun fel".

„Ne aşteaptă alegerile parlamentare, chiar dacă nu MAI le organizează, ci Autoritatea Electorală Permanentă, ministerului îi revine un rol foarte important în asigurarea ordinii şi disciplinei. Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, pentru consolidarea democraţiei în România şi pentru a da credibilitate procesului electoral să se desfăşoare în perfectă ordine, să avem garanţia că rezultatul nu este viciat în niciun fel", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după depunerea jurământului de către noil ministru.

Sursa: Mediafax.ro