Dragnea amenință cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că suspendarea președintelui devine „o opțiune serioasă”. El a precizat că luni va fi luată o decizie în acest sens.

„Am discutat cu Călin Popescu Tăriceanu și i-am zis că suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasă, dacă nu respectă Constituția, poate mai trimite un consilier prezidențial să amenințe un judecător de la Curtea Constituțională, poate trimite un consilier să amenințe și un judecător de la Înalta Curtea. Domnul Tăriceanu a spus că trebuie să analizăm foarte serios această opțiune și luni să luăm o decizie”, a declarat Dragnea.

Declarația a fost făcută ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, care doreau să știe de ce șeful Camerei Deputaților nu a participat la depunerea jurământului de către noul șef al SIE, Gabriel Vlase (PSD).

El a răspuns că nu a acceptat invitația președintelui Iohannis, la fel cum nu a acceptat-o nici președintele Senatului.

„Nu aveam de ce să merg acolo, să răspund la invitația unui președinte care nu respectă Constituția, care atacă partidul pe care îl conduc, care blochează activitatea Parlamentului. Nu simțim o dorință de colaborare instituțională din partea președintelui”, a spus Dragnea.

El l-a mai acuzat pe Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”. De asemenea, Dragnea i-a reproșat președintelui că merge la summit-uri externe fără a discuta înainte cu premierul și Parlamentul.

„Nu știe nimeni de ce merge, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale -că altfel de angajamente nu poate lua - face în numele statului român”, a mai spus Liviu Dragnea.