Drăghici: ”Am expertiza necesară să aduc un plus de valoare pe acest domeniu”

Deputatul PSD Mircea Drăghici, propus în funcția de ministru al Transporturilor, a declarat miercuri, la Parlament, că cele mai multe cauze pentru întârzierea contrucției de autostrăzi în România sunt legate de avize, scrie Mediafax.

„Cele mai multe cauze sunt legate de avizele pentru studiile de fezabilitate care sunt depuse la Comisia Europeană. Avizele de mediu sunt cele care au dus România înapoi în timp. Eu am fost consultant pe fonduri europene și pe perioada de preaderare și postaderare în mediul privat. Cred că am expertiza necesară să aduc un plus de valoare pe acest domeniu”, a declarat miercuri, la Parlament, deputatul PSD Mircea Drăghici, după ședința CExN în care a fost nominalizat pentru portofoliul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI ... Se schimbă legea!! Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile


Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri, la finalul ședinței CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Din punct de vedere constituțional, Klaus Iohannis nu mai are dreptul de a refuza pentru a doua oară propunerile PSD.

CITEȘTE ȘI ... Adrian Țuțuianu, înlocuit de Șerban Valeca la Senat


Mircea Gheorghe Drăghici (52 ani), deputat de Argeș, aflat la al treilea mandat, trezorier al PSD și coordonator al comunicării online a partidului, este un personaj controversat, despre care Newsweek a scris recent că a folosit, în interes personal, subvențiile de stat primite de partid, pentru bolizi de lux, chirie lunară de 19.000 de euro și contracte de care beneficiază soția. Potrivit CV-ului, până în 2008 când a preluat primul mandat de deputat, experiența profesională a fost modestă. De altfel, între 2004 și 2008, are și un gol în CV. Ca mulți alți politicieni, este absolvent al Colegiului Național de Apărare. Mircea Drăghici a fost trimis în judecată, alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu și 38 de primari, pentru fapte de corupție, fiind achitat în prima instanță.

Ce a făcut patru ani?
În perioada 1986-2000 a fost inginer șef la SC IATSA Ștefănești. În perioada 2001-2004 a fost subprefect. Pentru perioada 2004- 2008, nu trece nimic în CV la experiența profesională, însă într-o declarație de avere semnată în aprilie 2008 a trecut un venit anual de 60.000 lei, încasat sub formă de salariu de la o firmă, fără a preciza numele societății.

În 1989 a terminat facultatea de subingineri, secția Automobile, din cadrul Institutului Politehnic București. Ulterior a făcut și facultatea de Inginerie, secția Autovehicule Rutiere.

Este membru fondator al Federației Române de Automobilism Sportiv și pilot de raliuri. În CV a menționat că este expert în prepararea şi pregătirea motoarelor şi autovehiculelor de competiţie.

În CV, la aptitudini și competențe sociale a trecut funcția de președinte Crucea Roșie, filiala Argeș, în perioada 2001-2006.

"Alte aptitudini și competențe" a trecut:
- Capacitate de decizie şi reacţie rapidă în situaţii de urgenţă (gestionarea conflictelor de muncă în cadrul Comisiei de Dialog Social Argeş)
- Management organizaţional performant
- Implicare activă în promovarea Fondului Solidaritatea, prin oferirea unor soluţii eficiente


Sursa:hotnews.ro

Foto Agerpres.ro