Dracula Fest - la poalele Cetății Poienari!

Cine va ajunge, în acest weekend, la cetatea lui Vlad Tepes din Argeș va avea parte de o experiență memorabilă. La baza Cetăţii Poenari va fi organizat, sâmbătă, începând cu ora 19:00, Ospăţul lui Vodă Drăculea, reprezentație a cărui scop este promovarea locului pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a construit în vârf de munte.

CITEȘTE ȘI ... Lucrări oprite la drumul expres Craiova-Piteşti și dosar penal pentru constructor

Se organizează în spatiul Campingului Dracula, aflat la poalele cetăţii, unde vor fi amplasate corturi. Nu vor lipsi bucatele tradiţionale la jar şi mâncărurile gătite la tuci, între care tocănița de miel și sărmăluțele cu mămăliguță.

Reprezentanţii Muzeului Județean Argeș susţin un expozeu cu cele mai interesante date istorice ale locului. Înaintea lor, din boxe se aude muzică medievală şi Povestea fraţilor arefeni, realizată special pentru acest moment. Cezar Bădescu, reprezentantul arefenilor, vine cu povestirea localnicului despre zona în care el însuşi trăieşte, dar şi cu sunetul unic interpretat la solz de tineri din zonă.

CITEȘTE ȘI ... (video) Accident grav în Dolj! Tir condus de un argeșean - răsturnat. Alte 2 mașini...
      
Urmează un program susţinut de artiştii instrumentiști (nai și fluier) Ionuț Cârstea, Cătălina Stănescu, Ducu Ștefan și Paul Ivănescu și vor cânta Iuliana Călin și Grațian Bădescu, el însuși fiu al satului. Seara muzicală va fi încheiată de Andrei Păunescu, așa cum l-ați mai văzut, dar cu un recital adaptat momentului.
      
La lăsarea întunericului va rula pe un ecran amplasat chiar acolo filmul Ţepeş, realizat în 1979 de Doru Năstase, cu Ştefan Sileanu în rolul principal.