Dr. Iuliana Băieşu: „Pentru că fiecare dintre noi este unic, fiecare pacient îl tratez ca și individ singular”

Dr. Iuliana Băieşu, medic specialist oncologie medicală, face parte din echipa Hera`s Med, clinica din comuna Bradu, dedicată sănătăţii femeii şi fertilităţii cuplului. În prezentarea dată, medicul Iuliana Băieşu povesteşte cum a îmbrăţişat profesia de medic şi ce a determinat-o să se specializeze în oncologie. 

„A fi medic înseamnă a-ți dori să faci totul pentru oamenii care îți trec pragul, pentru că ei nu sunt numai niște pacienți oarecare. Poate fi vorba despre un membru din familia ta sau chiar despre tine însuți. Eu m-am gândit prima oară că mi-aș dori să salvez vieți, când aveam vreo 13 ani, apoi plăcându-mi biologia și chimia, m-am pregătit pentru a urma această cale a medicinei.”

De ce oncologie?

- Pentru că bunicii mei au murit de cancer și, copilă fiind, am suferit și m-am simțit atât de neajutorată pentru că nu pot face nimic. Sigur, familia poate fi un susținător al bolnavului de cancer, dar dincolo de asta doar medicii îl pot ajuta să se vindece și să învingă această boală. Asta vreau să fiu: nu doar un susținător, ci și un salvator. Să ajut mai mult pacienții decât poate au fost ajutați ai mei. Apoi, când, fiind la stagii în Franța, bunica a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, am decis să mă întorc în țară. Și am făcut foarte bine, pentru că eu am consultat-o și am făcut demersurile pentru a fi operată și tratată. Dacă nu aș fi fost în țară atunci, poate nu ar mai fi în viață, acum.

Vreau să vă spun că, nu există numai chimioterapie. Acum, medicina a evoluat atât de mult, încât există medicamente și tratamente țintite și imunoterapie. Iar oncologul este cel care ar trebui să cunoască toate protocoalele, toate medicamentele. De boala asta însă trebuie să se ocupe o întreagă echipă pluridisciplinară. Toți ar trebui să stea la aceeași masă și în centrul interesului tuturor să fie pacientul. Să îl ajutăm să învingă boala, iar pentru stadiile terminale să îi prelungim supraviețuirea.

De aceea, cred cu tărie că este importantă legătura de încredere pe care o construiești cu un pacient și pentru că fiecare dintre noi este unic, fiecare pacient îl tratez ca și individ singular, încercând să-i înțeleg trăirile și fricile, pentru că o stare de spirit bună poate ajuta enorm în succesul unui tratament.


Despre Dr. Iuliana Băieșu: Medic Specialist Oncologie Medicală

Specializări și grade academice: 

2005-2011 Facultatea de Medicină și Farmacie „ Carol Davila’’, București
2012 – 2016 Medic rezident oncologie medicală în Franţa și România. În Franța la spitalele: Saint Antoine din Paris și Centre Hospitaliere din Auxerre.
2016 – prezent Medic Specialist Oncologie Medicală


sursa: www.herasmed.ro

Programări la tel. 0755 688 984

Adresă: str. Principală, nr. 362, comuna Bradu